Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Metallica släpper sin musik till Spotify

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Daniel Ek avslöjade på torsdagskvällen att Metallica nu finns på Spotify.
Foto: Andrew Caballero-Reynolds

Metallica finns nu på Spotify.

Det avslöjade grundaren Daniel Ek i sällskap av rockbandets Lars Ulrich i New York.

– Det har jag velat länge, säger Daniel Ek om nyheten.

Daniel Ek släppte nyheten som fick metal-fansen att jubla: Rockbandet Metallica finns nu på musiktjänsten, avslöjade Ek från scenen under Spotifys event i New York.

– Från och med i dag finns allt från Metallica tillgängligt på Spotify. Jag har väntat på det länge, säger Daniel Ek.

Har stretat emot

Bandet har länge stretat emot en publicering på Spotify, men nu är det alltså klart att Metallica dyker upp hos den svenska musiktjänsten. Lars Ulrich är på plats tillsammans med Ek och Napstergrundaren Sean Parker i New York.

– Det här är en väldigt speciell gäst. Från ett band jag lärde mig spela elgitarr till. Från och med i dag finns all deras musik på Spotify. Det har jag velat länge. Här är Lars Ulrich från Metallica, sa Daniel Ek då han presenterade Metallicas trummis.

Ingen slump

Det är ingen slump att Metallica nu har gått med på att släppa sin musik till Spotify.

– Förra veckan hände en sak vi jobbat mot länge. Vi tog kontroll över hela vår katalog. Det har varit en stor dag för oss. Nu har vi eget bolag och 100 procent kontroll. Det här eventet råkade hamna i princip samtidigt. Utan att vara respektlös mot skivbolagen ville vi ha en nystart. Nu behöver vi inte fråga om andra personers åsikter. Vi kollade på de bästa alternativen där ute, och Spotify är inte bara ledande men enligt mig den enda.


Här nedan hittar du Expressens musikrecensent Anders Nunstedts lista på Metallicas tio bästa låtar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.