Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Metallica till Sverige nästa sommar

Metallica på scen.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Metallica spelar på Ullevi 2019.
Foto: Pressbild

Metallica återvänder till Sverige.

Den 9 juli nästa sommar spelar hårdrocksgiganterna på Ullevi i Göteborg, skriver Live Nation i ett pressmeddelande.

Biljetterna släpps på fredag den 28 september.

Metallica återvänder till Sverige sommaren 2019. Den 9 juli kommer Metallica och Worldwired Tour till Ullevi för en konsert.

Efter att ha slagit rekord runt om i världen under sin turné Worldwired Tour är det nu dags för hårdrocksgiganterna att ge utomhuskonserter. 

Den första maj startar turnén på Estadio Restelo i Lissabon och under sitt besök i norra Europa kommer bandet till Ullevi i Göteborg, Parken i Köpenhamn, Granåsen i Trondheim och Kantolan Tapahtumapuisto i Hämeenlinna (Tavastehus). 

Support under hela turnén blir Ghost och Bokassa.

Slog rekord i Globen

Metallica besökte senast i maj Globen i Stockholm – där de gjorde två konserter och slog rekord på arenan med 17 303 besökare. 

"Ofta under dryga två timmar hittar Metallica en perfekt skärningspunkt mellan nytt och gammalt, mellan tunga riff och melodiösa ballader", skrev Expressens recensent Anders Dahlbom om konserten då. 

Bandet består sedan 2003 av grundarna James Hetfield (sång, gitarr) och Lars Ulrich (trummor) samt veteranen Kirk Hammett (gitarr) och Rob Trujilo (bas, sång).

Biljetterna släpps på fredag 28 september klockan 10.00.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.