Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Meltzers tårar – visar svåra cancerbilderna

Programledaren visar även upp filmer från när hon själv behandlades för bröstcancer
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Christine Meltzer gör program om döden i Kanal 5
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Programledaren Christine Meltzer drabbades av bröstcancer – och fruktade döden. 

Nu visar hon upp den svåra tiden i programmet ”Meltzer & döden” – i en personlig video där hon gråter. 

– Det har absolut inte varit självklart att visa det, säger hon. 

Kanal 5-profilen Christine Meltzer, 42, drabbades 2012 av bröstcancer – och fruktade döden. Meltzer har genomgått cellgiftsbehandling och fått positiva besked från sjukvården. 

– När jag blev sjuk så tänkte jag: ”aha, det är nu det sker, nu kommer jag att dö”. Sedan gjorde jag inte det och då kände jag: ”Jag har livet här, tänk inte bara på det, utan gör något av det”. Då kom tankarna om att jag ville prata och göra något om döden, säger Christine Meltzer. 

Christine Meltzer gör nu tv-programmet ”Meltzer & Döden” där hon möter en rad personer på temat döden. 

– Jag har alltid varit väldigt rädd för döden. Jag tänker på den varje dag och det har jag gjort sedan jag var liten, säger hon.  

En del av programmet handlar också om hennes egen sjukdom. Christine Meltzer filmade delar av behandlingen – och delar med sig av ett djupt personligt klipp i serien. I filmsekvensen får tittarna se hur hennes make Niclas Lind rakar av henne håret. Meltzer svär och gråter när lockarna faller till golvet. 


LÄS MER: Christine Meltzer gör tv-program om döden i Kanal 5


Christine Meltzer: ”Vaknat så många gånger”

Det var långt i från självklart för Kanal 5-programledaren att ta med klippet i serien. 

– Jag har vaknat så många gånger på nätterna, och känt ”Det här går inte att visa. Vad är det jag har gjort? Varför blottar jag mitt hjärta så här?”. Jag tycker att det är jobbigt visa upp det privata, säger hon och fortsätter: 

– Men jag har bestämt mig för att filmerna – när jag rakar huvudet och andra händelser under min behandling – inte handlar om mig. Utan det är ett sätt att visa vad döden kan innebära. Det får vara värt att visa det om folk i slutändan vågar leva lite mer. 


LÄS MER: Meltzers besked efter cancern: "Vilken lycka"


Christine Meltzer är inte friskförklarad från sin cancerdiagnos. Men Kanal 5-programledaren har fått positiva besked från sjukvården och arbetar vidare som vanligt. 

– Jag äter mediciner och är i behandling. Men jag mår bra och har ingen cancer i mig. Jag går på återkommande kontroller och äter starka mediciner.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.