Måns Zelmerlöws streckgubbe kan tvingas stanna hemma i Sverige. Foto: Sven LindwallMåns Zelmerlöws streckgubbe kan tvingas stanna hemma i Sverige. Foto: Sven Lindwall
Måns Zelmerlöws streckgubbe kan tvingas stanna hemma i Sverige. Foto: Sven Lindwall
"Det ser ut som att vi får ta med oss streckgubben men det är inte klart än", säger Måns Zelmerlöw. Foto: Mattias Hansson"Det ser ut som att vi får ta med oss streckgubben men det är inte klart än", säger Måns Zelmerlöw. Foto: Mattias Hansson
"Det ser ut som att vi får ta med oss streckgubben men det är inte klart än", säger Måns Zelmerlöw. Foto: Mattias Hansson
Måns Zelmerlöw vann årets Melodifestival med bidraget "Heroes". Foto: Sven LindwallMåns Zelmerlöw vann årets Melodifestival med bidraget "Heroes". Foto: Sven Lindwall
Måns Zelmerlöw vann årets Melodifestival med bidraget "Heroes". Foto: Sven Lindwall
Måns Zelmerlöw. Foto: Sven LindwallMåns Zelmerlöw. Foto: Sven Lindwall
Måns Zelmerlöw. Foto: Sven Lindwall

Zelmerlöws show kan stoppas i Eurovision

Publicerad

Måns Zelmerlöw: "Jag vinner Eurovision".

Däremot kan han tvingas lämna streckgubben hemma.

– Jag tror och hoppas att vi får ta med oss den, säger han i "Gomorron Sverige".

I lördagens final av Melodifestivalen kammade Måns Zelmerlöw hem segern med sin låt "Heroes".

Det var en överlägsen vinst - trots röstningskaoset som bröt ut när Melodifestivalens app slutade att fungera.

När han får frågan om han har chans att vinna Eurovision Song Contest visar han att han har självförtroendet inför tävlingen i Wien.

– Ja, jag tycker att vi har en väldigt bra låt, säger Måns Zelmerlöw i "Gomorron Sverige" på SVT1 och fortsätter:

– Jag vinner Eurovision.

 

LÄS MER: Måns Zelmerlöw: "Jag blev mobbad".

Måns Zelmerlöw vann årets Melodifestival.Foto: All Over Press/Pelle T Nilsson

Streckgubben kan stoppas

Däremot kan han tvingas lämna sin streckgubbe, som han tidigare berättat föreställer han själv som liten när han blev mobbad, hemma.

– Det ser ut som att vi får ta med oss streckgubben men det är inte klart än, säger Måns Zelmerlöw.

Anledningen är för att det är oklart om de får sätta upp projektorer så att ljusshowen syns - det är nämligen olika regler vid olika arenor.

– Jag tror och hoppas att vi får ta med oss det, säger han.

Det är oklart om han kommer att ändra om numret till Eurovision.

– Redan inför finalen var vi inne på att lägga till pyro, men vi kör på det minimalistiska i stället. Nu kanske man ska titta på det igen, säger han i "Gomorron Sverige".

LÄS MER: Måns svarar på kritiken: "Det är inget plagiat".

"Det är skandal"

Efter stora vinsten i Melodifestivalen blev Måns Zelmerlöw hyllad, bland annat av sina ex och av Anna Kinberg Batra, partiledare för Moderaterna.

Svenska folket rasade mot SVT efter röstkaoset i lördags.

"Det här är skandal! Nu är det licenspengar åt helvete", skrev en tittare.

"Går inte att rösta på Jon Henrik fan skärp er SVT!", skrev en annan användare på Twitter.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag