Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Williams hjärtesorg efter uppbrottet med Kadiatou

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: SVEN LINDWALL

William Stridh och Kadiatou Holm Keita hittade kärleken hos varandra under ”Idol” 2018, men gjorde slut ett år senare.

Nu sjunger Stridh om brusten kärlek i Melodifestivalen – och hämtar inspiration från sitt eget liv.

– Det är klart, mycket av grejerna har man ju varit med om. Sen om det är med henne eller tidigare, säger William Stridh.

De var båda med och tävlade i ”Idol” 2018, och medan William Stridh hamnade på en femteplats lyckades Kadiatou Holm Keita få silvermedaljen. Men de fick också med sig något annat från programmet – kärlek.

Efter ”Idol” höll paret ihop i nästan ett år, innan de bröt upp från varandra. Det var i november förra året, i samband med att det blev känt att Stridh skulle tävla i Melodifestivalen, som artisten gick ut med att paret brutit upp och numera bara var vänner.

William Stridh: ”Handlar om brusten kärlek”

Nu sjunger han om förlorad kärlek i sin ballad ”Molnljus”, som han tävlar med i den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen på lördagskvällen.

– Låten handlar om kärlek, brusten kärlek. Alltså att vilja ha tillbaka någon, och att man träffas, och upp- och nedgångar i ett förhållande. Det är väl där vi hittade titeln ”Molnljus” egentligen, att det finns hopp, säger William Stridh om låten, som han själv har varit med och skrivit.

Hämtar inspiration från egna livet

Han konstaterar att han hämtar mycket inspiration från sitt eget liv, men vill inte säga om låten handlar specifikt om uppbrottet från Kadiatou Holm Keita, eller om det är hämtat från tidigare relationer.

– Det är klart, mycket av grejerna har man ju varit med om. Sen om det är med henne eller tidigare... Det är ju grejen när man skriver, man vill skriva något man kan relatera till, annars blir det ju fel att stå och sjunga en låt där man inte känner igen sig i någonting.