Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veckans schlagersjua – deltävling fyra

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

••• Melodifestivalens fjärde och sista deltävling avslutas med att en viss Måns Zelmerlöw gör comeback.

••• "Mums-mums" ställer upp med "Heroes", och oavsett resultatlistan på lördag kväll så kommer den här veckan med största sannolikhet att handla om Måns Zelmerlöw, Måns Zelmerlöw och Måns Zelmerlöw.

••• Blir det flipp eller flopp? Oddsen talar för Måns, och det gör för all del låten också.

••• Men bakom storfavoritens medryckande vilda västernstubb kan det bli väldigt jämnt skägg.

1. 1) Måns Zelmerlöw ”Heroes”

Foto: /All Over Press

Nunstedt om låten: Detta är David Guettas "Lovers on the sun" plus en barnkör, minus en smula untz. Kanske lite väl uppenbart? Fast det är väl utfört, och troligtvis hypereffektivt.

Det visste du inte: Måns Zelmerlöw, med två uppmärksammade mellovintrar på sitt välfyllda CV, är tennistokig. Han driver en välgörenhetsorganisation med ex-proffset Jonas Björkman.


2. 2) JTR ”Building it up”

Foto: Anna-Karin Nilsson

Nunstedt om låten: Uppspelt pojkbandstrudelutt med en fotbollsrefräng som låter som om den är sugen på att cykla ner till stranden, äta glass i solen och lyssna på The Fooo.

Det visste du inte: John, Tom och Robin har musikaliska föräldrar. Den första skivan skrev trion tillsammans med sina päron. Äpplet faller inte långt från trädet...


3. 3) Midnight Boy ”Don't say no”

Foto: Anna-Karin Nilsson

Nunstedt om låten: En skamlös flört med det androgyna 80-tal då muskelbyggare slet av sig tröjan och testade dansgolvet till "Slice me nice"-syntar och Dieter Bohlen-disco. 

Det visste du inte: Midnight Boy, Helsingborgaren som heter Johan Krafman i sitt pass, har helnäckat på Stureplan. Se videoklippet där han står med rumpan bar på expressen.tv.4. 4) Dinah Nah ”Make me (la la la)”

Foto: Anna-Karin Nilsson

Nunstedt om låten: Ett skitigt houseriff som lovar gott. En melodi som inte riktigt infriar löftet. En text som går "Like a plane in sky/You got me so high/Make me La la la".

Det visste du inte: Malin Sundström, som hon egentligen heter, var med i Caramell - som gjorde eurodiscocovers på gamla svensktoppshits. Nu jobbar hon med Anders Bagge.


5. 5) Annika Herlitz ”Ett andetag”

Foto: Anna-Karin Nilsson

Nunstedt om låten: En powerballad med pampiga Disneystråkar (förstås) och en huvudperson som framför en slags medelålderskrisande spegelbild till "Begging".

Det visste du inte: Alla barn har hört henne som Elsa i "Frost". Många vuxna har lyssnat till 30-åriga Täby-tjejen i musikaler som "Grease", "Jesus Christ Superstar" och "Evita".


6. 6) Caroline Wennergren ”Black swan”

Foto: Anna-Karin Nilsson

Nunstedt om låten: Från cocktailjazz till storbandssväng. Caroline Wennergren sjunger ett retronummer som hotar med höga hattar och ännu högre klackar.

Det visste du inte: Caroline skrällde sig till final i schlager-SM 2005. 29-åringen har även en annan talang: Caroline har turnerat med den sjungande buktalardockan Leroy Armstrong.


7. 7) Hasse Andersson ”Guld och gröna skogar”

Foto: Anna-Karin Nilsson

Nunstedt om låten: Hahaha. Han måste skämta med oss? Den här ystra gubbschlagern, som åker musikalisk epa-traktor mellan logen och dansbanan, är så buskis att den kan funka.

Det visste du inte: Herr "Kvinnaböske" hade tv-showen "Hasses och hans vänner" på 80-talet. På den tiden han ställde frågan " Får man ta hunden med sej in i himlen?", i hiten "Änglahund".