Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SVT-personal greps på Mello-efterfesten för knarkbrott

Festen fortsatte under hela natten men vid slutskedet - klockan 04.40 fick den ett oväntat slut. Då gick ordningsvakterna in och grep två män. Foto: / SVEN LINDWALL
Festen fortsatte under hela natten men vid slutskedet - klockan 04.40 fick den ett oväntat slut. Då gick ordningsvakterna in och grep två män. Foto: / SVEN LINDWALL

Melodifestivalens stjärnspäckade efterfest fortsatte hela natten.

I slutskedet fick firandet ett oväntat slut när ordningsvakterna satte handfängsel på en medarbetare i SVT-produktionen och ytterligare en man.

– Vakterna har gripit två personer för misstänkt narkotikabrott, säger Mikael Pettersson, kc-befäl på Stockholmspolisen.

Efter Melodifestivalen samlades schlagereliten för den exklusiva efterfesten på Friends arena. Festen fortsatte under hela natten men vid slutskedet - klockan 04.40 fick den ett oväntat slut.

Då gick ordningsvakterna in och grep två män. Männen togs åt sidan in i pressrummet där de blev belagda med handfängsel, misstänkta för narkotikabrott.

En av männen har varit medarbetare i produktionen av Melodifestivalen.

Polisen: Vi ska kolla vad det är för något

När Expressen talar med polisen en dryg halvtimme senare bekräftas gripandet.

– Vakterna har gripit två personer för misstänkt narkotikabrott. Vi ska åka dit nu och kolla vad detta är för något, om de blir fortsatt frihetsberövade eller satta på fri fot, säger Mikael Pettersson, kc-befäl på Stockholmspolisen.

 

LÄS MER: Robin firade segern med champagne

 

Vid 6-tiden hade polisen varit på plats. Provtagning gjordes och de två männen försattes sedan på fri fot med kvarstående misstankar, enligt polisen.

Hur har Melodifestivalen varit för polisen?

– Vi hade patruller där under själva evenemanget, men de lämnade strax efter klockan 23. Då var det hur lugnt och fint som helst. Vi har inte haft något med efterfesten att göra förrän nu, säger Mikael Pettersson.

Camilla Hagert på SVT:s pressjour:

– Vi beklagar det inträffade, det är självklart inte okej med droger på Melodifestivalens efterfest, även om det inte är vi som arrangerar den. Vi ser allvarligt på det och kommer att följa upp det.

Hon avböjer att kommentera den gripne SVT-medarbetaren, men säger att det rör sig om någon som inte är tillsvidareanställd på kanalen.

 

LÄS MER: SVT vägrar ändra reglerna efter kritiken

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!