Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tusses kärleksönskan: ”Om jag får drömma mig bort”

Utanför hotellet möter Ellinor Svensson en nyvunnen Tusse med mycket känslor och tankar.
Många tror att Tusse kommer ta hem segern i Mello 2021.
Foto: OLLE SPORRONG
Tusse känner av pressen, men ser fram emot att sjunga låten igen.
Foto: OLLE SPORRONG

Tousin ”Tusse” Chiza, 19, var förhandstippad att kamma hem vinsten i Melodifestivalen 2021.

Han hade ont i halsen - men det stoppade inte artisten som tog hem vinsten.
Inför finalen berättade artisten att han aldrig har varit i ett kärleksförhållande. 

– Så länge man kopplar på ett personligt plan, att man trivs med varandra, så är det bra. Så tänker jag mig ett förhållande om jag får drömma mig bort, säger han.

Tousin ”Tusse” Chiza trodde aldrig att han skulle ta sig till final i Mellon – och nu har han tagit sig hela vägen till Eurovision med ”Voices”. Han har själv svårt att förstå framgången. 

– Det är helt sjukt. När jag fick veta vilka som skulle vara med i år tänkte jag ”kul att se vem som tar hem det här”. Sen kastar man in mig, nybörjaren i mixen. Och nu tror folk att jag kommer ta hem det här, det är lite komiskt.

– Jag hade så mycket hybris den helgen. Det är inte bra för självförtroendet, men det är härligt. 

Även om han är förhandstippad tror Tusse själv inte lika säker på seger. 

– Jag tror tyvärr inte att jag kommer vinna. Jag tror att Dotter tar hem det här. Det är en bra låt och hon är fantastisk. 

Känner du av pressen?

– Ja, det gör jag. Nu när folk har hört låten och fortsatt lyssna på den känner jag mig mer taggad än nervös. Men det finns en press att jag måste prestera på topp.

Röstproblemen inför finalen

De senaste dagarna har 19-åringen drabbats av röstproblem, vilket gör att han känner sig orolig inför finalen. Låten tar mycket på rösten, förklarar han. 

– Jag har lite ont i halsen. Jag har sjungit för mycket, övat för mycket på låten. Så nu måste jag ta det lugnt. 

– Det är en väldigt svår låt att sjunga, men den är väldigt rolig att göra också. 

För att maxa vinstchanserna har Tusse gjort små ändringar i sitt nummer. 

– Inte så mycket att det märks utan vi tänkte att vi gör det lite större med andra kameror och flera kameror och så en liten ändring i det visuella. Det är inget som kommer att påverka mig på samma sätt som man kanske märker att ”där var det något nytt”. Lite mer vatten i det visuella. Ni får se, säger han. 

Låten ”Voices” riktar sig till alla de som känner sig ensamma, en känsla han själv ofta levt med.

– Jag har känt mig väldigt ensam i jakten på att hitta rätt. Jag har flyttat runt mycket mellan olika familjer och alltid känt mig ensam. Men jag har på något sätt alltid haft musiken med mig, så jag har varit ensam men jag har inte känt mig lika ensam för jag har haft musiken, har han tidigare sagt till Expressen. 

”Är singel”

Hur går det med kärlekslivet?

– Jag är singel. Jag har för mycket att göra. Men vi får se vad som händer. 

– Jag har aldrig varit i ett förhållande. Men så länge man kopplar på ett personligt plan, att man trivs med varandra, så är det bra. Så tänker jag mig ett förhållande om jag får drömma mig bort.

I en intervju med QX berättar Tusse mer om sitt kärleksliv: 

– Jag är singel och har aldrig haft ett förhållande, jag har aldrig varit ihop med någon. Jag har alltid sett personlighet framför kön. Personligen är jag lite försiktig med att sätta etiketter på andra. Också för att jag själv inte är så förtjust i att andra sätter etiketter på mig. Det finns en frihet i att alla ska få vara den de är och bli sedda för just det. Och på samma sätt vill jag bli sedd för den jag är. Jag är Tusse helt enkelt, säger han till tidningen. 

Vad gör du om du vinner?

 – Om jag vinner kommer det inte gå att titta på. Jag skulle skrika, storgrina, hoppa och rulla. Jag kommer tappa det. En vinst hade ju inneburit att majoriteten av de som kollar på Mellon hade röstat på mig. Det är helt galet!


Melodifestivalens vinnare för 2021 är korad och det blev Tusse Chiza. Här poppar han bubblet tillsammans med Expressens Ellinor Svensson!