Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tone Sekelius ändring i numret – överraskningen

Efter krismötet med SVT inför deltävlingen • ”Vad ska vi göra nu?"
Tone Sekelius klänning var svart i deltävlingen, nu är den röd.
Foto: SVEN LINDWALL
Tone Sekelius är först ut i lördagens semifinal.
Foto: SVEN LINDWALL

Det tog inte lång tid efter den andra deltävlingen innan Tone Sekelius att satte sig ned och började smida planer med sin kläddesigner.

Något nytt inför semifinalen hade redan varit på tal – men vad?

Resultatet blev en helt ny klänning.

– Vi gick liksom från väldigt klassiskt svart och otroligt ”timeless”, till något med lite högre slits, mer ”flowy” material och mer färg.

Tone Sekelius, 24, intog Melodifestivalens scen i den andra deltävlingen med en trenchcoat som krävt hela 42 meter tyg. Under trenchcoaten gömde sig ytterligare en klänning.

I deltävlingen var det en tidlös svart aftonklänning. Men inför semifinalen har artisten och hennes kläddesigner, Linda Lindgren, gjort en stor ändring i klädvalet.

Redan efter den andra deltävlingen hintande Tone Sekelius om en eventuell överraskning och ändring i sitt nummer.

”Vad ska vi göra nu?”

På torsdagens repetitioner visade det sig handla om en helt ny klänning. I stället för den svarta klänningen avslöjades en röd klänning med hög slits.

– Efter deltävlingen satte jag och Linda Lindgren oss ner och bara ”okej, vad ska vi göra nu? Hur ska vi få till ett litet moment här?”, säger Tone Sekelius och fortsätter:

– Vi gick liksom från väldigt klassiskt svart och otroligt ”timeless”, till något med lite högre slits, mer ”flowy” material och mer färg. 

Krismötet med SVT

Inför Tone Sekelius deltävling hade artisten möten med SVT då den stora trenchcoaten som dras av för att avslöja den andra klänningen fastnat vid flera tillfällen.

– Det var krismöte med alla möjliga personer som har att göra med kläderna som bara ”hur löser vi det här?”, berättade Tone Sekelius då.

Lösningen blev ett extra steg i koreografin för dansarna.

– Vi har lagt till ett move för att det ska gå bättre. I går gick det bra första och andra gången, men tredje hände samma sak då fastande jag, sa Sekelius.

Se mer:

Tone Sekelius gästade Expressens Ellinor Svensson.