Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tittarnas svek mot Dotter – lättnaden trots förlusten

Dotters ord efter andraplatsen: ”Antagligen vill jag inte vinna”
Favorittippade Johanna ”Dotter” Jansson var en poäng från att ta hem vinsten – men föll på målsnöret, och stöttades av pojkvännen i green room.
Foto: OLLE SPORRONG
Men samtidigt är ”Bulletproof”-sångerskan glad över att inte åka till Eurovision, och utsätta sig för större coronarisk.
Foto: Anna-Karin Nilsson
”Jag är ganska glad att jag inte gick till Eurovision, för det är en helt annan sak”, säger Dotter.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Favorittippade Johanna ”Dotter” Jansson var en poäng från att ta hem vinsten – men föll på målsnöret, och stöttades av pojkvännen i green room.

Men samtidigt är ”Bulletproof”-sångerskan glad över att inte åka till Eurovision, och utsätta sig för större coronarisk.

– Jag är ganska glad att jag inte gick till Eurovision, för det är en helt annan sak, säger Dotter.

Hon var en av de största förhandsfavoriterna, men i slutändan sveks Dotter av svenska folket, och föll på målsnöret mot The Mamas och deras ”Move” när hon fick en poäng mindre av folkets röster.

I green room stöttades hon av pojkvännen Dino, som varit med och skrivit hennes bidrag ”Bulletproof”, under röstningsrysaren.

– Det var väldigt spännande, crazy. Jag kände bara att The Mamas är så värda det här. De sa i morse att de väntat på det här i tio år, och jag känner bara go girls. Jag kände inte lika starkt behov att vara med i Eurovision. 

”Jag förväntade mig inte att vinna”

Men ”Bulletproof”-artisten är glad över andraplatsen, och ser inte att missa Eurovision som en förlust.

– Nä, jag förväntade mig inte att vinna, jag vet inte ens om jag vill vinna. Jag är jätteglad över att komma tvåa och så nära på håret i mello. Men jag är ganska glad att jag inte gick till Eurovision, för det är en helt annan sak. I mello är det mycket bra musik, i Eurovision är det kanske inte den musiken man är van vid. Jag tror det här var det bästa för mig.

Under veckan är Dotter den artist som uttryckt mest oro för coronaviruset, då hon själv lider av astma, och under lördagen använde hon regelbundet handsprit i Friends arena.

– Handsprit har jag fått, jag hoppas att ingen här inne hade corona. Det kommer ju drabba alla, men de säger ju att det inte är lika farligt som de först gick ut med. Jag har ju astmamediciner, så jag tror jag klarar mig.

Dotters tack till svenska folket

Är det bra att du inte behöver åka till Eurovision song contest, med tanke på coronaspridningen?

– Ja, kanske det, säger Dotter.

Nu tackar hon svenska folket för det stora stödet.

– Jag är så lycklig. Jag trodde aldrig det, jag har hållit på i så många år och gjort samma grej, och äntligen förstod folk det.

Här vinner The Mamas Melodifestivalen: