Telefonnumren för att rösta på Ace Wilder syntes inte Foto: Sven LindwallTelefonnumren för att rösta på Ace Wilder syntes inte Foto: Sven Lindwall
Telefonnumren för att rösta på Ace Wilder syntes inte Foto: Sven Lindwall
Ace Wilder Foto: Sven LindwallAce Wilder Foto: Sven Lindwall
Ace Wilder Foto: Sven Lindwall

Teknikstrulet bara timmar innan finalen

Publicerad

Det blev tekniskt strul under genrepet på lördagen.

När Ace Wilder sjöng sitt nummer syntes inte telefonnumren på storbildskärm.

– Allting fungerade som det skulle i sändning, säger Lili Assefa, pressansvarig för Melodifestivalen.

Samtidigt fungerade inte mikrofonerna som de skulle.

Det var när Ace Wilder under lördagens genrep inför finalen i Melodifestivalen framförde sitt bidrag "Don't worry" som storbildsskärmen inte fungerade som vid de andra artisternas framträdanden.

När de andra artisterna repade sitt nummer visades telefonnummer och namn, startnummer samt låtskrivare på en storbildsskärm inför publik.

Men inte vid Ace Wilders nummer - där fattades textraderna på skärmen. Även telefonnumren, som är ett unikt nummer för varje bidrag man ringer för att rösta på, fattades på skärmen.

 

LÄS MER: Samirs märkliga byxmiss inför finalen

 

"Bara på arenan"

Lili Assefa, pressansvarig för Melodifestivalen, menar att det fungerade i sändning.

– Det var bara på arenan. Allting funkade som det skulle, säger hon.

Hon vet däremot inte vad som orsakade missen på storbildsskärmen.

– Ingen aning. Det är arenan som sköter det, det är ingenting som SVT har att göra med. Allting fungerade som det skulle i sändning, säger Lili Assefa.

 

LÄS MER: Oscar Zias kritik mot den hemliga juryn

 

Strul med mikrofonerna

Samtidigt var det strul med programledarna Gina Dirawi och William Spetz mikrofoner under lördagens genrep. När programledarna skulle presentera Måns Zelmerlöws mellanakt slutade ljudet att fungera för Gina Dirawi.

När Gina Dirawi skulle presentera en annan mellanakt började dessutom rösten, som berättar hur publiken ska rösta under kvällen, att spelas upp.

Samirs byxor åkte av

Under genrepet fick även Samir Badran problem med sina byxor. I Samir och Viktors nummer "Bada nakna" ska duon kasta av sig sina byxor och stå i badbyxor på scenen - men Samir Badrans byxor åkte av för tidigt.

Han stod och drog i sin tröja på scenen innan duon till slut skulle slänga av sig byxorna.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag