Teckenspråkstolken kastar kläderna i SVT

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: SVT
Foto: SVT

SVT:s teckentolkare Romel Belcher kunde inte hålla sig - när Samir och Viktor sjöng "Bada nakna" i Melodifestivalen kastade han kläderna.

Nu gör Romel Belcher, 27, succé på nätet.

Det var inte bara Samir Badran, 25, och Viktor Frisk, 21, som kastade kläderna under lördagens Melodifestival. Även 27-åriga Romel Belcher passade på att slita av sig tröjan under tiden han teckentolkade duons bidrag "Bada nakna".

När Samir Badran och Viktor Frisk glatt plaskade i sin pool iklädda kalsonger och badshorts på Melodifestivalens scen tog teckentolkaren av sig tröjan, kastade den åt sidan på golvet och dansade sedan loss i sändningen.

Nu hyllas Romel Belcher på nätet.

"I fortsättningen ska jag bara kolla melfest med teckenspråkstolkning. Detta är för bra", skriver en användare på Twitter.

"Som vanligt älskar jag våra teckentolkar under #melfest Romel du ägde!", fortsätter en annan.

En tredje twittrare konstaterar: "Årets mellostjärna".


LÄ MER: De var bäst klädda i Melodifestivalen


Teckentolkaren Tommy som gjorde succé

I fjol stal teckentolkaren Tommy Krånghs showen efter sin gestaltning av Måns Zelmerlöws, 29, bidrag "Heroes" i sociala medier.

Då gjorde han dundersuccé i sociala medier efter sina uppskattade tolkningar av finalbidragen.

"Skicka Tommy till Wien", föreslog en användare på Twitter.

"Så otroligt braaa!", skrev en annan då.


LÄS MER: Danny Saucedo friade till sin Molly Sandén


Men det var inte första gången Tommy Krångh tog tittarna med storm. Redan flera år tidigare charmade han på liknande vis efter sitt teckentolkande av Dead by Aprils bidrag.

Efteråt berättade han i en intervju med tidningen Språk varför han menar att det inte räcker med att ha en enkel textremsa till låtarna.

– Du får inte med ton, känslor, intonation, ironi. Du vet inte hur musiken låter – är det ballad eller hårdrock? Vi gör så att de som använder teckenspråk får en likadan upplevelse som de som hör. Du ser, du hör, du synkar. En textremsa ger ingen helhet.