Foto: SVTFoto: SVT
 Foto: SVT
Foto: SVTFoto: SVT
 Foto: SVT

Teckenspråkstolken kastar kläderna i SVT

Publicerad

SVT:s teckentolkare Romel Belcher kunde inte hålla sig - när Samir och Viktor sjöng "Bada nakna" i Melodifestivalen kastade han kläderna.

Nu gör Romel Belcher, 27, succé på nätet.

Det var inte bara Samir Badran, 25, och Viktor Frisk, 21, som kastade kläderna under lördagens Melodifestival. Även 27-åriga Romel Belcher passade på att slita av sig tröjan under tiden han teckentolkade duons bidrag "Bada nakna".

När Samir Badran och Viktor Frisk glatt plaskade i sin pool iklädda kalsonger och badshorts på Melodifestivalens scen tog teckentolkaren av sig tröjan, kastade den åt sidan på golvet och dansade sedan loss i sändningen.

Nu hyllas Romel Belcher på nätet.

"I fortsättningen ska jag bara kolla melfest med teckenspråkstolkning. Detta är för bra", skriver en användare på Twitter.

"Som vanligt älskar jag våra teckentolkar under #melfest Romel du ägde!", fortsätter en annan.

En tredje twittrare konstaterar: "Årets mellostjärna".

 

LÄ MER: De var bäst klädda i Melodifestivalen

 

Teckentolkaren Tommy som gjorde succé

I fjol stal teckentolkaren Tommy Krånghs showen efter sin gestaltning av Måns Zelmerlöws, 29, bidrag "Heroes" i sociala medier.

Då gjorde han dundersuccé i sociala medier efter sina uppskattade tolkningar av finalbidragen.

"Skicka Tommy till Wien", föreslog en användare på Twitter.

"Så otroligt braaa!", skrev en annan då.

 

LÄS MER: Danny Saucedo friade till sin Molly Sandén

 

Men det var inte första gången Tommy Krångh tog tittarna med storm. Redan flera år tidigare charmade han på liknande vis efter sitt teckentolkande av Dead by Aprils bidrag.

Efteråt berättade han i en intervju med tidningen Språk varför han menar att det inte räcker med att ha en enkel textremsa till låtarna.

– Du får inte med ton, känslor, intonation, ironi. Du vet inte hur musiken låter – är det ballad eller hårdrock? Vi gör så att de som använder teckenspråk får en likadan upplevelse som de som hör. Du ser, du hör, du synkar. En textremsa ger ingen helhet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag