Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SVT:s svar i natt – efter bråket bakom kulisserna

Momentet i Melodifestivalen blir kvar, bekräftar projektledaren Anette Helenius. Foto: OLLE SPORRONG
I år får artisterna veta resultatet på scenen. Foto: OLLE SPORRONG

I premiärprogrammet förra veckan rök medlemmar av produktionen ihop bakom scenen.

Först på lördagen gick SVT ut och bekräftade konflikten – som orsakades av en plötslig ändring av programmets mest intensiva slutfas.

Sent i natt kom kanalen med ett nytt svar:

– Vi kommer att behålla det momentet, säger Melodifestivalens projektledare Anette Helenius. 

Melodifestivalen är Sveriges största tv-program och har miljonpublik, men trots det har årets version av musiktävlingen varit långt ifrån smärtfri. Bakom kulisserna har medlemmar ur produktionen haft stora diskussioner om en kritisk ändring av programformatets slutskede. 

Det som tittarna fått se i direktsändning av konflikten är att artisterna inte längre får reda på resultatet i green room. I stället får de gå upp på scenen för att få beskedet om vilka som går vidare.

– Vi ville göra det momentet värdigare. Vi upplevde att vi inte fått till det på ett bra sätt när vi har varit i green room, säger Melodifestivalens projektledare Anette Helenius.

 

 

Christer Björkman förklarar SVT:s beslut. Foto: OLLE SPORRONG

Christer Björkman: ”Olika uppfattningar”

Beslutet har dock lett till konflikter, där personal inom SVT-produktionen varit oense om förändringen.

– Det har varit för och emot. Vi har olika uppfattningar om precis allting och gör ändringar, sa tävlingsproducenten Christer Björkman tidigare.

Under förra veckans repetitioner testade SVT först också en variant där artisterna stod ensamma uppe på scen för att ta del av slutresultatet.

Men enligt Anette Helenius blev det för hårt och det ändrades kort före direktsändningen efter flera interna diskussioner. 

I stället valde man att låta upphovsmännen till artisterna följa med upp på scenen för bidra till en varmare och mer mänsklig stämning på scen.

 

 

SVT:s besked om förändringen

I natt berättade SVT hur man kommer att göra framöver. Beskedet är att man kommer fortsätta med den förändring som infördes inför första deltävlingen..

– Ja vi kommer att behålla det momentet, säger Anette Helenius.

Anette Helenius berättade tidigare att den stora oron som talat emot förändringen av direktsändningen har handlat om att pressen på artisterna ska bli för stor – de står trots allt på Sveriges största scen för att ta emot beskedet.

– Det här är ett känsligt moment och det viktiga när man producerar det är att artisterna inte känns utlämnade, sa Anette Helenius.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!