Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT:s möte med Carola efter kritiken: ”Kommer inte”

Melodifestivalens projektledare Anette Helenius berättar om hederspriset i Melodifestivalen.
Carola kommer inte uppträda under Andra chansen.Foto: Stella Pictures
Christer Björkman är tävlingsproducent för Melodifestivalen. Foto: SVEN LINDWALL

Björn Skifs, Tomas Ledin, Måns Zelmerlöw och Loreen – men ingen Carola i Andra chansen.

Efter tidigare kritik mot SVT på sina sociala medier har artisten nu haft möte med SVT i Stockholm, men kommer fortfarande inte vara på plats för Hall of Fame-hyllningen i Andra chansen-programmet nästa vecka.

– Det här är ett hederspris som man blir tilldelad, då tycker jag att det ska finnas en egen vilja att komma och ta emot det, säger Anette Helenius, projektledare för SVT.

Stora delar av Sveriges artistelit har Melodifestivalen att tacka för mycket, och i Andra chansen-programmet nästa vecka kommer 48 personer, grupper, låtar och händelser att premieras och hyllas av SVT för sin plats i Melodifestivalen-historien.

På plats kommer några av landets största stjärnor vara och bjuda på show – legendarer som Björn Skifs, Lill Lindfors, Tomas Ledin och After Dark kommer alla uppträda.

– Andra chansen kommer bli ett historiskt program, det kommer bli roligt att göra det. Men vi har aldrig gjort det förut på det sättet, så det kommer kräva mycket av alla, säger Anette Helenius, projektledare på SVT.

SVT:s besked

Carola, som är en av de hyllade artisterna i Hall of Fame, har tidigare kritiserat SVT för brist på framförhållning i sin planering, och har sagt att hon inte kommer kunna närvara och uppträda.

”För min privata och professionella tidsplanering kring bl a video och musik inspelningar i feb och mars så hade det varit önskvärt att ha fått mer information”, skrev Carola på Instagram.

Nu har artisten och SVT haft en dialog, och Carola står fast vid att hon inte kommer till Eskilstuna.

– Inte till mig, men ja, hon har hört av sig, vi har haft kontakt med henne. Hon kommer inte att komma.

Är det bra stämning mellan SVT och Carola?

– Ja, det är det. Vi har varit och träffat henne, berättar Anette Helenius.

Carola kommer finnas med – utan sin närvaro

Men bara för att Carola inte själv kommer vara på plats, så betyder det inte att hon inte kommer få uppmärksamhet i hyllningen.

– Hon kommer finnas med i programmet med sin närvaro, men hon kommer inte vara med själv, säger Helenius.

Trots att SVT gärna hade sett Carola i Hall of Fame-showen så har produktionen valt att inte försöka övertala henne efter artistens beslut att avstå från programmet.

– Nej, och det tycker jag inte heller vi ska göra. Det här är ett hederspris som man blir tilldelad, då tycker jag att det ska finnas en egen vilja att komma och ta emot det. Det är en utmärkelse som vi vill premiera någon, och det ska vi inte behöva övertala någon till.

Hanna Ferms klädkaos: ”Den fastnade”

Hanna Ferm berättar om hennes framträdande och ändringar inför Melodifestivalen.