Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT:s krisplan: Sanna Nielsen tar över som programledare

Så ändras Melodifestivalen efter första veckan
Sanna Nielsen har tackat ja till att hoppa in om någon programledare blir sjuk.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency / SPA
Sanna Nielsen kom på en tredje plats i Eurovision Song Contest 2014.
Foto: DRESLING JENS / STELLA PICTURES POLFOTO
Christer Björkman leder alla tävlingar i år – tillsammans med olika andra personer.
Foto: OLLE SPORRONG

Vad händer egentligen om någon av programledarna för årets Melodifestival blir sjuka?

Det har nu SVT svar på. 

– Vi är så glada för att Sanna tackade ja till vår förfrågan. Hon är ett fullblodsproffs som kan programmet utan och innan, säger Anette Brattström, projektledare för Melodifestivalen. 

På en presskonferens förra veckan inför premiären av Melodifestivalen väcktes frågan: Vad händer om programledarna Lena Philipsson, 55, eller Christer Björkman, 63, skulle bli sjuka innan sändning? 

– Det är det man har tänkt på, det är det som inte får hända. Jag har också funderat på herregud vad ska de göra om jag blir sjuk?, sa Lena Philipsson då. 

SVT:s backup-plan

Christer Björkman lugnade henne och berättade att det fanns en plan för eventuell sjukdom. Men vem ville han då inte svara på.

Nu får tittarna svaret. 

Inför lördagens andra deltävling, då Oscar Zia, 24, och Anis Don Demina, 27, programleder, berättar SVT att det är den tidigare Melodifestival-vinnaren Sanna Nielsen, 36, som tar över vid eventuell sjukdom. 

2014 tog Nielsen hem hela tävlingen med bidraget ”Undo”. I Eurovision Song Contest landade bidraget på en tredje plats. 

– Jag kan bekräfta att det är Sanna Nielsen som är stand in som programledare för Melodifestivalen, säger Lovisa van der Schoot, pressansvarig på ”Melodifestivalen”.

”Hon är ett fullblodsproffs”

Det är långtifrån första gången som Sanna Nielsen ses i tävlingen. Förutom att hon själv har tävlat flera gånger var hon även programledare för Melodifestivalen tillsammans med Robin Paulsson, 37, år 2015.  

– Vi är så glada för att Sanna tackade ja till vår förfrågan. Hon är ett fullblodsproffs som kan programmet utan och innan. Vi känner oss så trygga med att hon kan hoppa in och göra ett fantastiskt jobb om någon av de ordinarie programledarna skulle bli sjuka, säger Anette Brattström, projektledare för Melodifestivalen. 

SVT:s hemliga möte med Danny – efter missen