Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT bekräftar: Därför saknades Eric Saade

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

I Melodifestivalens första deltävling hyllades programledaren Eric Saade för sin insats. Men under lördagens sändning saknades han och programledarkollegan Kodjo Akolor.

Nu bekräftar SVT förändringen och varför de inte fanns på plats. 

”Om och när de dyker upp på samma sätt igen blir en överraskning för tittarna”, skriver Anette Helenius, projektlediare för Melodifestivalen. 

När Melodifestivalens första deltävling i Göteborg gick av stapeln fanns samtliga programledare på plats; Sarah Dawn Finer, Marika Carlsson, Eric Saade och Kodjo Akolor. 

Artisten Eric Saade som är ny i sammanhanget som programledare hyllades för sin debutinsats. 

Men när den andra deltävlingen gick av stapeln under lördagen kunde tittarna notera att han tillsammans med programledarkollegan Kodjo Akolor saknades i direktsändningen, enda gången de förekom i programmet var i ett förinspelat klipp. 

Melodifestivalens projektledare, Anette Helenius, hävdar att de ända sedan programledarna presenteras varit tydliga med att kvartetten kommer att förekomma i olika konstellationer. 

 

 

SVT:s mystiska svar

”Det har inte varit någon hemlighet att alla programledare inte kommer vara med på scenen hela tiden. Men alla kommer alltid att vara med i programmet på något sätt. Den här veckan såg ni Sarah och Marika på scen samt Kodjo och Eric i inslag. Nästa vecka kan tittarna förvänta sig något nytt”, skriver Anette Helenius i ett mejl till Expressen. 

Beslutet om att ha en ruljans på programledarna i direktsändningen ska ha tagits redan under hösten när de planerade sändningarnas utformning. Men samtidigt är SVT förtegna om hur de kommande veckorna ska se ut och väljer att hålla det hemligt. 

”Ja det är redan bestämt. Alla fyra programledare kommer att vara med på något sätt men vi kommer inte meddela på förhand exakt hur”, skriver Anette Helenius.

 

 

Varför vill ni inte berätta det?

”Vi vill att varje veckas program ska kännas nytt och överraskande för tittarna”.

Anette Helenius hävdar att programledarna varit delaktiga i planeringen och även haft ett finger i spelet vad gäller sin egen medverkan. 

Vill överraska

”De har haft egna idéer och de idéerna  har vi haft med när vi lagt grunden till programmet”.

Orsaken till att Sarah Dawn Finer, Marika Carlsson, Eric Saade och Kodjo Akolor alla var med i första programmet var för att produktionen ville presentera dem för tittarna. 

”Om och när de dyker upp på samma sätt igen blir en överraskning för tittarna”, skriver Anette Helenius.