Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT:s hårda varning till Christer Björkman

<p>Christer Björkman har värvats till radiokanalen Svensk Pop.</p>
Foto: Sven Lindwall
<p>Christer Björkman.</p>
Foto: Sven Lindwall

Melodifestivalen-chefen Christer Björkman har värvats som programledare till radiokanalen Svensk Pop, rapporterar Nöjesbladet.

SVT godkände extraknäcket, men ångrar nu sig:

– Jag tycker inte att det är lämpligt, säger SVT:s nöjeschef Ebba Adielsson till Nöjesbladet.

Radiokanalen Svensk Pop har värvat SVT-profilen tillika Melodifestivalchefen Christer Björkman till ett nytt sidouppdrag. Radiokanalen skriver om det nya jobbet i ett pressmeddelande som Nöjesbladet tagit del av.

Under en timma varje dag ska SVT-profilen spela låtar i kanalen.

”Mr. Melodifestivalen – Christer Björkman – mannen som i många år varit den som styrt bakom Melodifestivalens kulisser, väljer nu att för första gången någonsin prova sina vingar som radioprogramledare”, skriver Svensk Pop.

Christer Björkman kommenterar själv det nya jobbet i pressmeddelandet:

– Jag kommer spela musik som jag har valt och som jag har en speciell relation till.

Christer Björkman: ”Speciell relation”

SVT:s tf. nöjeschef Ebba Adielsson uppger för Nöjesbladet att Christer Björkmans extrajobb är i linje med SVT:s regler gällande medarbetarnas medverkan i andra sammanhang. Däremot vänder hon sig mot att han tituleras programledare av radiokanalen i pressutskicket:

– Svensk Pops formulering att kalla Christer Björkman programledare är olyckligt, säger hon till Nöjesbladet.


LÄS MER: Melodifestivalen – allt om deltävlingarna & finalen


Svensk Pops programchef Erik Wedberg berättar för Nöjesbladet att SVT hört av sig med anmärkningar på formuleringen.

”SVT har efter vårt pressmeddelande bråkat lite gällande just titeln ’programledare’, då det tydligen är en term som inte är accepterad. Så visst, vi kan kalla honom ’gästredaktör’ för deras skull. Det är i mitt tycke exakt samma sak”, skriver Svensk Pops programchef Erik Wedberg i ett sms till Nöjesbladet.


LÄS MER: Charlotte Perrelli tror på fiasko i Melodifestivalen


Bråk med SVT

Christer Björkmans medverkan i radiokanalen är redan inspelad. Enligt Nöjesbladet kände SVT inte till att hans medverkan skulle delas upp och sändas under en hel månad – vilket Christer Björkman missat att kommunicera och nu bett om ursäkt för.

Hade han berättat det hade Ebba Adielssons beslut blivit ett annat, uppger hon för Nöjesbladet.

– Christer Björkman har inte brutit mot SVT:s policy, men som svar på din fråga: Jag tycker inte att det är lämpligt nu när jag känner till omfattningen av hans medverkan, säger hon till Nöjesbladet, men uppger att SVT inte kommer vidta några åtgärder.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.