Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT:s beslut att släppa Flincks version trots Jan Johansens inhopp

Jan Johansen: ”Jag satte mig ner och grät”
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

Trots att artisten Thorsten Flinck diskas från att delta i Melodifestivalens andra deltävling så meddelar nu SVT att det blir artistens version av låten som kommer att släppas på samlingsskivan. 

Något som Flincks ersättare Jan Johansen medger kan bli förvirrande för publiken – samtidigt som han berättar om kraven han hade på kanalen för att ställa upp.

– Jag ville göra den på mitt sätt, med mitt scenspråk, säger Jan Johansen till Aftonbladet.

Under söndagen stod det klart att artisten Thorsten Flinck, 58, diskas från att delta i Melodifestivalen med sin låt ”Miraklernas tid”. Detta efter att han står åtalad för olaga hot och ringa skadegörelse. I stället kastades artisten Jan Johansen, 54, in för att fylla Flincks plats. 

Men nu meddelar SVT att det blir Thorsten Flincks version av ”Miraklernas tid” som kommer att släppas på Melodifestivalens samlingsplatta som började produceras för drygt en månad tillbaka. Det kommer också bli Thorsten Flincks version av låten som släpps på streamingtjänster efter sändningen tillsammans med de andra bidragen som antingen åkt ut eller tagit sig till andra chansen, om inte Jan Johansen skulle gå direkt vidare till final. 

Det är också oklart om Jan Johansen överhuvudtaget kommer att ge ut sin version av ”Miraklernas tid”. Han medger att det kan bli förvirrande för publiken.

– Jag funderade på det lite i dag, men det är inget bestämt. Vi har inte pratat om det än. Just nu är det så att de hade ett nummer och en jättefin låt som stod utan artist och jag kliver in och sjunger den låten. Sen får vi se när vi hinner tänka lite grann hur vi ska göra, om jag ska spela in den eller vad vi ska göra, säger Jan Johansen till Aftonbladet.

Jan Johansen krav för att ställa upp igen

Sedan Jan Johansen fick frågan om att hoppa in i Melodifestivalen i fredags har han fått ändra om sitt schema för att kunna hinna med. Men vissa åtaganden har inte gått att flytta så artisten anländer till Göteborg två dagar senare än resten av de tävlande bidragen.

Han berättar också att han har haft vissa krav på SVT för att ställa upp i tävlingen.

– Jag ville göra den på mitt sätt, med mitt scenspråk. Det var lite mer teater med en lyktstolpe och några cementblock som Thorsten skulle sitta på. Jag förenklade scenografin och tog in ett mickstativ i stället, säger Jan Johansen till Aftonbladet.

Förutom att ändra scenshowen så har han också valt att göra förändringar i låten.

– Jag tog upp den ett helt tonsteg. Sen höjs varje vers, jag tror att den höjs tre gånger i låten. Så om jag började ett tonsteg upp så blev den lagom på slutet. Det är inte nån paradsångarlåt, utan det är texten som är viktig och stämningen, säger han till tidningen.

Thorsten Flinck: ”Jag fick diskbråck efter samtalet”: