SVT-profilens hjälp till Simon Peyron: ”På mig hela tiden”

Foto: SVEN LINDWALL
Foto: SVEN LINDWALL

Medan Ellen Benediktson haft problem med rösten efter sjukdom, så har duettpartnern Simon Peyron lyckats hålla sig frisk – trots sjukt barn.

Inför sin medverkan i Melodifestivalen har han förberetts av sin tv-vana sambo, SVT-profilen Malin Olsson.

– Jag har fått jättemycket tips, hon är på mig hela tiden. Jag blev faktiskt presstränad inför det här, säger Peyron.

Efter fredagens genrep inför publik valde Ellen Benediktson bort presskonferensen för att vila sin röst, som hon haft problem med efter en veckas sjukdom. Duettkollegan Simon Peyron är mån om att artisten ska ta hand om sig.

– Hon har varit krasslig hela veckan. Jag är bara tacksam att den här sjukdomen bröt ut precis innan, hade den kommit under resan så hade hon antagligen inte klarat det, säger han.

Malin Olssons tips 

Peyron har barn tillsammans med SVT:s barnprogramledare Malin Olsson, som han bor ihop med i Malmö. Inför medverkan i Melodifestivalen har tv-profilen gett sin artistkärlek mängder av tips.

– Jag har fått jättemycket tips, hon är på mig hela tiden. Jag blev faktiskt presstränad inför det här. Jag har försökt komprimera ihop det, och bjuda till lite, säger han. 

”Vabruari är ett faktum”

Under veckan har Peyron valt att bo på artisthotellet vid arenan, trots att han bor i Malmö.

– Jag kör hotell, dels för att min dotter har varit lite sjuk. Det var bestämt att jag skulle vara på hotell, jag vill verkligen vara i bubblan, och ha fullt fokus. Men vi pratar mycket i telefon, och jag facetimear mycket med min dotter. Vabruari är ett faktum, säger artisten.

Under direktsändningen har artisten sin kärlek på plats som stöd, tillsammans med resten av familjen.

– Hela familjen på plats, jag ser sjukt mycket fram emot det. Det är det bästa.

Måns Zelmerlöw och Lill Lindfors om Mello-numret