Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT-ilskan efter det oväntade uttalandet

Christer Björkman.
Foto: Sven Lindwall
Foto: Jessica Gow/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Under torsdagen hävdade Svensk Pop att Christer Björkman är ny programledare på radiokanalen.

Nu dementerar SVT uppgifterna.

– Svensk Pops formulering att kalla Christer Björkman programledare är olycklig, hälsar Ebba Adielsson, tillförordnad programchef, via Melodifestivalens presschef Lili Assefa.

Det var under torsdagsförmiddagen som Svensk Pop, som ägs av Bauer Media (som också äger radiokanalerna Mix Megapol och Rockklassiker), något oväntat presenterade en ny "programledare" – Melodifestivalens general Christer Björkman.


LÄS MER: Charlotte Perrelli tror på fiasko i Melodifestivalen


"Mr. Melodifestivalen – Christer Björkman – mannen som i många år varit den som styrt bakom Melodifestivalens kulisser, väljer nu att för första gången någonsin prova sina vingar som radioprogramledare", står det bland annat i företagets pressrelease, som också innehåller ett citat från Christer Björkman.

– Jag kommer spela musik som jag har valt och som jag har en speciell relation till, säger han i pressmeddelandet.

SVT: En olycklig formulering

Svensk Pop är en kommersiell radiokanal och Christer Björkman ska enligt företaget vara programledare under hela februari, samtidigt som Melodifestivalen pågår för fullt i SVT. Något som skulle kunna bryta mot SVT:s regler.


LÄS MER: Perrelli om personliga låten: "Självupplevt"


Men nu tillbakavisar Christer Björkman uppgifterna om att han ska ha värvats som programledare.

– Christer Björkman blev tillfrågad att välja ut sina favoritlåtar i radioprogrammet Svensk Pop. Det är inget som går stick i stäv med SVT:s regler vad gäller våra medarbetares medverkan i andra mediala sammanhang. Svensk Pops formulering att kalla Christer Björkman programledare är olycklig, hälsar Ebba Adielsson, tillförordnad programchef på SVT, via Melodifestivalens presschef Lili Assefa.