Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SVT gör om röstningen i Melodifestivalen 2022

Nu står det klart var Melodifestivalen första deltävling kommer att hållas
Melodifestivalen 2022 kommer att sändas från Stockholm med första deltävlingen i Avicii arena.
Foto: OLLE SPORRONG
Oscar Zia är programledare för Melodifestivalen 2022.
Foto: GÖRAN GRANLUND / STELLA PICTURES

Melodifestivalen gör om röstningen, rapporterar Aftonbladet.

Tittarna kommer få fler röster i appen och omröstningen kommer även att redovisas i direktsändning.

”Vi hoppas att tittarna ska känna att programmet blir ännu mer spännande”, skriver Anette Brattström, projektledare för Melodifestivalen, i ett sms till Expressen.

I höstas meddelade Melodifestivalen att andra chansen tas bort och i stället införs en semifinal innan finalen.

Nu meddelar SVT ytterligare ändringar i programmet då röstningen för samtliga program görs om och tittarna får fler gratisröster i Mello-appen, rapporterar Aftonbladet.

Redan efter den första röstningsomgången kommer en finalist ropas ut. Då kommer även tittarna få fler röster i appen att använda inför röstningsomgång nummer två.

De kvarvarande sex bidragen går vidare till en andra röstningsomgång där ytterligare en finalist samt två semifinalister koras. Resultatet kommer då att baseras på hur tittarnas röster fördelats mellan de olika åldersgrupperna i appen och även telefonrösterna.

Under deltävlingarna kommer SVT redovisa hur de olika åldersgrupperna röstat genom en poängutdelning.

SVT: Hoppas blir mer spännande

I ett sms till Expressen skriver Melodifestivalens projektledare Anette Brattström att ändringen sker för att man vill att tittarna ska kunna engagera sig mer under tävlingens gång.

”Vi ser att tittarna engagerar sig i första delen av tävlingen och sedan avtar engagemanget. Vi tror att det har att göra med att man fått slut på sina 'hjärtan' i appen. Vi vill ge tittarna en chans att kunna engagera sig genom hela programmet i stället och därför kommer vi fylla på med nya hjärtan efter första omgången.”

Hon fortsätter:

”Vi hoppas att tittarna ska känna att programmet blir ännu mer spännande och att de kan påverka tävlingens reslutat ända till slutet av programmet.”

Första deltävlingen sänds från Avicii arena

Melodifestivalen fick tidigare ställa in sin planerade Sverigeturné på grund av publikrestriktionerna. I stället meddelade SVT och Live Nation att samtliga deltävlingar ska hållas i Stockholm.

SVT har sedan dess med kort varsel tvingats tänka om och hitta lokal för tävlingen som drar i gång om knappt två veckor.

Enligt uppgifter till Expressen har krismöten avlöst varandra på SVT om det rådande läget.

Under tisdagen meddelade SVT att man fått klart var den första deltävlingen ska hålla till – Avicii arena.

Var de övriga deltävlingarna ska hållas är dock fortfarande oklart. Finalen planeras hållas i Friends arena.

Se senaste avsnittet av Spoiler Alert

Nyfiken på hur ”Tunna blå linjen” fortsätter när säsong 2 har premiär i höst? I Expressens tv-program ”Spoiler Alert” får du svaren.