Live-published photos and videos via Shootitlive

Stora haveriet under repet: "Vad händer?"

Publicerad

Jasmine Kara hade inte ens sjungit halva sin låt – då dog ljudet.

Haveriet inträffade inför en fullsatt publik under fredagens genrep av den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2017.

– Jag vet inte vad som händer, sa programledaren från Clara Henry.

Under fredagen genomförde SVT genrepet inför den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2017.

Tävlingen sänds från Vide arena i Växjö och det var under kvällens tredje nummer som det plötsligt blev kaotiskt.

Jasmine Kara hade inte ens sjungit hälften av sitt bidrag "Gravity" när ljudet plötsligt dog. Artisten såg förvånad ut och det blev helt tyst i publiken, som var fullsatt.

 

LÄS MER: Jasmine Kara: "Det har varit tufft"

 

Programledaren Clara Henry klev då upp på scen.

– Jag vet inte vad som händer men det har blivit ett litet tekniskt strul. Men det är därför vi har genrep, sa Clara Henry från scen.

David Lindgren om teknikhaveriet

Snart fick hon sällskap av programledarkollegan David Lindgren.

– Äntligen fick vi använda den här röda lappen som vi bara tar fram när det blir något tekniskt strul, sa David Lindgren och fortsatte:

– Grattis Jasmine Kara till att du fick vara med om detta. Det kan vara ganska gött när det händer för då släpper massa spänningar, i alla fall för mig.

Det tekniska missödet pågick i flera minuter och programledarna fick göra sitt bästa för att roa publiken under tiden.

Till slut fick dock Jasmine Kara dock möjlighet att göra om sitt nummer.

– Då är det så att Jasmine kommer få en omstart och vi kan alla låtsas som att det här inte händer, sa Clara Henry.

 

LÄS MER: Så stoppar SVT Jasmine Kara

 

Efteråt genomförde Jasmine Kara sitt nummer och den här gången gick det felfritt. Hon hyllades då av programledaren Hasse "Kvinnaböske" Andersson.

– Tack Jasmine det där klarade du galant, sa Hasse Andersson när han stod ute hos publiken.

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag