Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stenhård kritik mot SVT för bröstskämtet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Björn Gustafssons skämt där han tar brösttag på Nour El-Refai uppskattades inte av tittarna.. Foto: OLLE SPORRONG

GÖTEBORG. Björn Gustafsson skulle rädda showen - men tittarnas missnöje fortsätter stenhårt - och nu sviker de också programmet, visar röstningssiffrorna.

Samtidigt möter komikerns stora comeback med ett brösttag på Nour kritik.

– Jag tyckte det var kul. Det är min tutte och jag bestämmer över den, säger Nour El-Refai.

Björn Gustafsson skulle rädda showen - men tittarnas missnöje fortsätter stenhårt - och nu sviker de också programmet, visar röstningssiffrorna.

Samtidigt möter komikerns stora comeback med ett brösttag på Nour kritik.

– Jag tyckte det var kul. Det är min tutte och jag bestämmer över den, säger Nour El-Refai.

Stormen från tittarna har fortsatt sedan premiären. Men i Göteborg skulle överraskningen, stjärnkomiken Björn Gustafssons comeback i tävlingen, rädda showen.

Domen är dock den samma. Manuset håller inte, och Björns inslag där han är siamesisk backhoppar med Nour El-Refai, och tar henne på brösten, möter hård kritik på Twitter.

– Jag kom på det. Det tyckte jag var kul, att han skulle klia oss på brösten. Det är min tutte och jag bestämmer över den, säger Nour.

"Roligt att få betalt"

Björn Gustafsson fick frågan i januari, och ställde upp för goda vännen Nour. Han fick också i stort sett fria händer att göra vad han ville.

– Nour var ju med, och de hade någon idé. Så vi bara körde. Det var väldigt roligt att jobba med Nour, Anders och Glans. De var väldigt bjussiga också på vad jag kunde göra, säger Björn Gustafsson.

– Det är roligt att få betalt för att hålla på så här, fortsätter han.

Vad tänker du kring Nours idé med bröstkliandet?

– Yes tänkte jag. Y-E-S, äntligen. Det var kul, säger han.

Samtidigt fick Anders Jansson med sig sin vän Johan Glans som backup, och efteråt är de båda programledarna nöjda.

– Det är väldigt roligt, det är nästan för lyxigt att få leka tillsammans. Det finns ju ett gäng namn man gärna vill ha med, och man får diskutera i vilken form och sådant. De har varit med hela tiden, säger Nour.

– Som komiker, kan man hjälpa till och är ledig, så är det väldigt roligt att man tackar ja, säger Anders Jansson.

Men komikeruppställningen hjälpte inte. Programmet tappar i röstningssiffrorna vilket tyder på fortsatt tittarbortfall, från cirka 415 000 röster i Malmö till 258 000 i Göteborg.

Ett mönster

Som jämförelse: 2012 röstade 223 000 personer, bara på Danny Saucedo. Och kritiken från tittarna är den samma, med hårda ord om manus och humorinslagen. Programledarna står dock på sig.

– Jag är stolt över att vi sköter vårt jobb och kan ha kul samtidigt. Men vi ska bli säkrare och säkrare, säger Nour.

– Vi är i något rus också, om några timmar inser vi säkert saker som vi kan vrida på, säger Anders Jansson.

Christer Björkman:

– Mina tankar förändras inte. Det är ett mönster nu, folk öser på och är i den sinnesstämningen. Röstningssiffrorna är svåra att analysera, men jag tror att en hockeymatch spelar in. Det kan vi bara förhålla oss till, vi gör vårt jobb, säger han.

Några reaktioner på bröstskämtet

Varför främjar ni #sexism @svt? Det går utmärkt att göra utmärkt utan. Vill gärna ha svar.

Radioprofilen Cissi Wallin.


Kvällens #melfest bjöd på lika mycket "sexism som @citygross_swe såpa longwayhome. Ok att tafsa? Nix tycker jag..." Björn Salomonsson, @salessupport.


Tappar hakan när jag hör om "skojiga" tutt- klämmandet & "roliga" snubben i "tjejkläder" på #melfest! Vad i helvete, SVT!? #transfobi #sexism",

@4eyesBarbie


Att se #melfest är som att gå på en sjukt tunn hängbro som en typ vet kommer brista. Och DÄR föll vi rakt ner i skiten. Igen. #sexism. @LovisaPrage