Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stefan Löfvens samtal till Emil Assergård: ”Grät”

Emil Assergård fick samtal från Stefan Löfven: ”Största som hänt mig”
Emil Assergård berättar att samtalet från Stefan Löfven var det finaste han fått i sitt liv.
Foto: Skärmavbild / Expressen TV
Vid 15-tiden på lördagen ringde Stefan Löfven upp Emil Assergård och önskade honom lycka till.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Under lördagseftermiddagen ringde telefonen hos Melodifestivaldeltagaren Emil Assergård, 29. 

Det var ingen mindre än statsminister Stefan Löfven (S) – som kommer från samma by som Emil – och ville önska honom lycka till. 

– Jag blev helt chockad. Jag grät och skakade, säger Emil Assergård, som beskriver samtalet som ”det finaste han fått” i sitt liv. 

Under lördagens deltävling 3 i Melodifestivalen placerade sig Emil Assergård, från Undrom i Sollefteå kommun, på en femteplats med låten ” Om allting skiter sig”. 

Han fick se sig slagen av utslagen av Tusse som tillsammans med Charlotte Perrelli gick till final. 

– Jag kände ganska tydligt att han skulle ta det. Han var en favorit, med all rätt, säger Emil Assergård under pressträffen efteråt. 

”Vi är ju från samma by. Han ringde och stöttade mig”

Höjdpunkten på 29-åringens dag var dock inte deltagandet i Melodifestivalen – utan ett telefonsamtal han fick vid 15-tiden på från statsminister Stefan Löfven. 

– Vi är ju från samma by. Han ringde och stöttade mig och det var fantastiskt. Jag blev så jävla glad. Det var största vinsten för mig i kväll kan jag säga. 

Vad sa han för något? 

– Han sa att han önskade mig all lycka till och grattade mig till all framgång, så det var det finaste jag fått i mitt liv kan jag säga. 

Emil Assergård: ”Finaste jag fått i mitt liv”

– Vi pratade i typ tio minuter, det var trevligt. Han frågade hur det var med morsan och farsan. Vi hade det jävligt kul. Det var jättehäftigt, säger Emil Assergård. 

Vad svarade du? 

– Jag blev helt chockad. Jag grät och skakade. Det var absolut det finaste jag fått i mitt liv och mycket större än vad Melloframträdandet var för mig, kan jag säga. 

Tusse i chock efter finalplatsen

Tusse om känslorna efter att ha gått vidare: ”Jag kände inte att det skulle gå”.