Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer Foto: Sven LindwallGina Dirawi och Sarah Dawn Finer Foto: Sven Lindwall
Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer Foto: Sven Lindwall
Christer Björkman Foto: Sven LindwallChrister Björkman Foto: Sven Lindwall
Christer Björkman Foto: Sven Lindwall

Skräcken för sjukdom inför Melodifestivalen

Publicerad

Det höga tempot sätter press på Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer, och programledarparet började repetera redan i måndags.

Samtidigt skyddar SVT programledarna från sjukdom – de skickas hem från repen, och har ett förråd av läkemedel.

– Vi jobbar väldigt mycket, säger Sarah Dawn Finer.

Gina Dirawi byter programledarpartner varje vecka.

Det sätter stor press på programledaren.

Den här veckan gör Sarah Dawn Finer comeback i Melodifestivalen.

Hon och Gina Dirawi berättar nu om hur de hanterar det höga tempot. Sarah Dawn Finer säger att hon kan säga till Gina när hon behöver vila.

SVT skyddar Gina och Sarah från sjukdomar

– Ja. Men det brukar inte vara problemet. Gina brukar gå upp på rummet när jag sitter kvar. Jag har lite mer socialt behov. Vi jobbar väldigt mycket båda två. Det har vi alltid gjort, säger Sarah Dawn Finer.

– Jag är tvärtom. Jag gillar ju att gå upp på rummet och sitta i badet och plugga, säger Gina Dirawi.

 

LÄS MER: Molly Sandéns ilska mot SVT

 

Samtidigt skyddar SVT programledarna från sjukdom. Kanalen delar ut en cocktail med en huskur.

Och bakom scenen finns ett förråd med läkemedel, berättar Edward af Sillén.

– Det är bara äta ordentligt och sova på nätterna. Vi försöker att skicka dem i säng så fort det går. Så fort vi är färdigrepade efter genrepet sitter vi och jobbar i viewing room och går igenom programmet. Men till programledarna säger jag nog: "Åk hem till hotellet. Gå och lägg er och sov". Vi repar och sedan till hotellet för att vila. Hem och sov, och sedan när de vaknar nästa morgon kan vi möta dem med manusförändringar, säger regissören Edward af Sillén.

 

LÄS MER: Hetaste snackisarna från Melodifestivalen

 

Sarah Dawn Finer: "Vet precis hur trötta alla är"

Sarah Dawn Finer berättar att teamet, efter fyra veckor, nu är trötta.

– Min ambition är att komma hit vecka fyra. För jag vet precis hur trötta alla i det här teamet nu är. Både på hela grejen och på varandra. Hela min plan var att komma in med sjuk mycket positiv energi, säger Sarah Dawn Finer.

Gina Dirawi berättar hur hon förberett sig på tempot.

– Jag blir lite som en bebis. Man har sina tider. Jag vaknar, nu äter jag. Det är chill. Lunch, sådana tider blir jätteviktiga. Jag har bara accepterat att det är så här i sex veckor. Sedan får man chilla, säger Dirawi.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag