Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lasse Kronérs syrliga svar till SVT efter skämtet i Melodifestivalen

Lasse Kronér.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN
”Då skjuter vi honom med en bedövningspil”, säger programledarna från scenen.
Foto: SVT
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Det är skojfriskt i Melodifestivalen. 

I andra deltävlingen skämtar programledarna Farah Abadi och Jesper Röndahl om att skjuta tv-legendaren Lasse Kronér med en bedövningspil. 

– Jag kan väl säga att manusskrivarna har ju inte direkt utvecklats, säger Kronér. 

Efter förra veckans deltävling av Melodifestivalen fick SVT kritik för en del grova skämt som drogs under programmets pausunderhållning. 

Det var framför allt ett framträdande av komikern Ann Westin, där hon läste upp en egen version av Karin Boyes ”Visst gör det ont när knoppar brister”, som kritiserades för att den innehöll många svordomar. 

Denna vecka var språket mildare, men skämtades gjordes det fortsatt i pausen. 

När programledarna Farah Abadi och Jesper Rönndahl tog fram en ”katastrofbibel” haglade skämten från dem båda. Ur boken lyfte de katastrofala men skämtsamma scenarier som de menade skulle kunna uppstå i Melodifestivalen.

– Okej, scenario 992 – Lasse Kronér stormar upp på scenen mitt under röstningsresultatet i premiären och skriker: ”Varför är inte jag programledare, vi är ju i Göteborg!” Vad gör vi då? läser Farah Abadi ur boken. 

– Då skjuter vi Lasse Kronér med en bedövningspil och släpar honom av scenen och sen under tiden lägger man upp en sån tillfälligt avbrott-ruta i en minut och tjugo sekunder, säger Jesper Röndahl. 

– Va, som förra veckan? svarar Farah Abadi och konstaterar att hon tyckte att de hanterade situationen förra veckan ”snyggt”. 

Kronér: ”låter roligt på skånska”

Lasse Kronér, som just nu bland annat är aktuell i ”The Island” har inte varit någon flitig tittare av Melodifestivalen de senaste åren, berättar han. 

– Jag har inte tittat så mycket på Mello de senaste femton åren men jag kan väl säga att manusskrivarna har ju inte direkt utvecklats, säger Lasse Kronér. 

Det tillfälliga avbrottet förra veckan var ingenting som nådde Lasse Kronér – därför kopplade han inte skämtet från början.

– Då var det väl lite roligt faktiskt, att jag skulle vilja vara programledare, säger Kronér. 

Men Lasse Kronér som redan varit programledare i Melodifestivalen säger att det är ett avslutat kapitel och ingenting han vill göra igen. 

– Jag har redan klarat av den delen av mitt liv. 

Någonting som roade Lasse Kronér mer än själva skämtet var hur hans namn uttalades. 

– Mitt namn låter väldigt roligt på skånska märkte jag, säger han och skrattar. 

Maria Sur flydde kriget i Ukraina – går direkt till final: 

Maria Sur flydde kriget i Ukraina – går direkt till final