Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sigrids kärleksstöd till Robin Bengtsson efter ärliga inlägget

Robin Bengtsson om stödet inför finalen: "Jag vill sköta mig själv"
Med en kyssbild på julafton bekräftade Sigrid Bernson och Robin Bengtsson sitt förhållande.
Foto: STELLA PICTURES
Paret träffades först i ”Let's dance”.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Den senaste tiden har Sigrid Bernson näst intill försvunnit i sociala medier.
Foto: OLLE SPORRONG
Nu berättar dock Robin Bengtsson att Sigrid kommer sitta i publiken i lördagens final i Melodifestivalen.
Foto: SVEN LINDWALL

”Let's dance”-dansaren Sigrid Bernson håller låg profil på sociala medier, och har inte lagt upp en bild på sig själv sedan första februari – nu förklarar hon varför hon dragit sig tillbaka.

Samtidigt kärleksstöttar hon pojkvännen Robin Bengtsson i Melodifestivalen, och kommer sitta i finalpubliken på lördagen.

– Jag kommer ha en stor hejarklack, upp mot 30-40 personer tror jag. Varav många kommer sitta i klacken på parkett med skyltar, säger Robin Bengtsson om stödet.

Robin Bengtsson har hunnit vila upp sig ordentligt sedan han knep den allra första finalplatsen i Melodifestivalen, i deltävlingen i Linköping.

Nu ser han fram emot att ge allt på lördag, med sitt bidrag ”Take a chance”.

– Det har varit ganska härligt att kunna slappna av och vara i final, och titta på Mello varje helg. Men det är skönt att vara här nu, säger Robin Bengtsson på torsdagens presskonferens.

I publiken kommer han stöttas av familj, vänner och kärleken Sigrid Bernson, som han precis har köpt hus tillsammans med.

– Jag kommer ha en stor hejarklack, upp mot 30-40 personer tror jag. Varav många kommer sitta i klacken på parkett med skyltar. Allt ifrån vänner och familjen. Sonen är hemma och kollar på tv.

Sigrid Bernsons förklaring om tystnaden i sociala medier

Sigrid Bernsons närvaro i Melodifestivalen-publiken blir första gången hon visar sig i offentliga sammanhang sedan i januari. Den senaste månaden har kärleken Sigrid Bernson tagit ett steg tillbaka från sociala medier, och har bara publicerat ett fåtal storys, där hon umgåtts med Robin Bengtsson, eller gjort reklam för hans bidrag i Melodifestivalen.

På torsdagen valde Sigrid Bernson att berätta varför hon valt att hålla låg profil under februari – och varför hon inte kommer vara med i vårens säsong av ”Let's dance”.

”Jag har under en lång tid tagit på mig väldigt mycket jobb och har därför bestämt mig för att dra ner på tempot just nu. Det gäller både jobb och sociala medier. Jag har lärt mig hur viktigt det är att lyssna när kroppen säger ifrån”, skriver Sigrid Bernson på Instagram.

Bernson konstaterar att hon i stället kommer fokusera på att komma i ordning med huset som hon och Robin Bengtsson köpt tillsammans, och att det gör att hon inte kommer vara så närvarande på Instagram.

”Vi håller på att komma till ro i vårt nya hus nu! Vi stormtrivs redan! Kommer dela med mig av lite bilder sen när vi får ordning och reda. Just nu kommer jag vara lite frånvarande här på instagram, hoppas ni har förståelse”, skriver artisten och dansaren i inlägget.

LÄS MER: Melodifestivalen 2020 – allt inför finalen: Artisterna och låtarna 

Sonens fina present till Robin Bengtsson efter segern

Sonens fina present till Robin Bengtsson efter segern