Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Shirleys nära relation med Christer Björkman

Tillsammans leder duon Melodifestivalen.
Foto: OLLE SPORRONG
Shirley Clamp i Melodifestivalen 2014.
Foto: OLLE SPORRONG

Deras relation inleddes när Shirley Clamp smygtittade in i Christer Björkmans frisörsalong i Borås redan på 1980-talet.

På lördagen programleder de Melodifestivalens Andra chansen tillsammans.

– Vi har en gammal vänskap och en gammal relation, på ett annat sätt än vad jag har haft med de andra, säger Christer Björkman.

På lördag kommer de lotsa artister och tittarna genom Melodifestivalens Andra chansen.

Men det är långtifrån första gången Christer Björkman, 63, Shirley Clamp, 48, korsar varandras vägar. På pressträffen inför Andra chansen på lördagen berättade duon om hur de först träffades.

Shriley Clamp brukade som ung ta bussen från hemorten Viskafors, som ligger tio minuter utanför Borås, in till stan där ”kändisen” Christer Björkman drev en frisörsalong på 1980-talet.

– Det fanns en hållplats precis innan centrum, då kunde jag titta in i frisörsalongen och hoppades att få se Christer Björkman, säger Shirley Clamp.

– Sedan slog han igenom och blev kändis och då tittade jag ännu mer när bussen stannade ”Gud, det kanske finns en kändis där inne”, så började det för mig med Christer Björkman, säger Shirley Clamp.

Programmet präglas av vänskapen

Christer Björkman drev frisörsalongen fram till 1987, då han helt övergick till att arbeta med musik. Och det var först då som vänskapen med Shirley Clamp kunde börja gro.

Under åren har Shirley Clamp agerat körsångerska bakom Björkman vid flera tillfällen, och duon uppträdde på Pridefestivalen 2002 med låten ”La vie”, och har träffats i Mello-sammanhang vid flera tillfällen.

I dag är de goda vänner, och programmet i kväll kommer att präglas av den vänskapen, berättade Björkman på pressträffen.

– Den tonalitet vi har bygger mycket på att vi har en gammal vänskap och en gammal relation, på ett annat sätt än vad jag har haft med de andra.

Shirley Clamp fortsätter:

– Vi är väldigt mycket mer involverade med varandra än när jag har tittat på de andra programmen. Det känns som att det verkligen är du och jag.

Hall of fame – Körberg medverkar

I kvällens program kommer Melodifestivalens Hall of fame, som instiftades under fjolåret, att fyllas på med ytterligare artister.

Tommy Körberg var en av dem som valdes in redan i fjol, och han gästspelar i kvällens program med sin klassiker från 1988, ”Stad i ljus”.

Artistens tårar under Mello – berättar om tuffa året