Schlagerstjärnan DeDe våldtogs

Publicerad
Uppdaterad
JÖNKÖPING. Schlagerstjärnan Denise DeDe Lopez somnade på en fest.
Hon vaknade av att två jämnåriga killar våldtog henne.
- Det var som en mardröm. Det är det värsta jag har varit med om.
Denise DeDe Lopez är en av stjärnorna när schlager-SM börjar i helgen i Jönköping. Hon tävlar med låten Someone, somewhere, someday. Nu väljer Denise Lopez att berätta om sin mörka hemlighet. - Jag blev sexuellt utnyttjad, berättar hon. Det hände när Denise Lopez var 15 år. Hon och ett gäng kompisar var på fest i Nacka. Första gången hon drack Det var första gången Denise drack alkohol. - Självklart visste jag inte hur mycket jag tålde. Jag drack helt enkelt för mycket och slocknade i ett rum, berättar hon. Hon vaknade senare upp av att hon blev våldtagen av två jämnåriga killar. - Jag var oskuld när det hände. Efteråt mådde jag oerhört dåligt. Jag ville inte berätta för någon vad som hade hänt. Det var jag som skämdes. Hon valde att inte polisanmäla våldtäkten. - Jag var så ung och klandrade mig själv. Jag trodde inte att en anmälan skulle leda någonstans, berättar hon. Det som hände satte så djupa spår i henne att hon inte orkade fullfölja skolan. - Jag hoppade av. Jag struntade i allt. Var försiktiga med alkoholen I dag har Denise lagt det bakom sig. - Jag har bearbetat det. Jag har till och med träffat en av de två som utnyttjade mig sexuellt. Vi har pratat och det var viktigt för mig. Denise Lopez råd till unga tjejer är att ta det mycket försiktigt med alkoholen. - Men även om ni är jättefulla och blir sexuellt utnyttjade ska ni veta att det aldrig är ert fel, säger hon. - Aldrig.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag