Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Schlagerlegenderna på scen ihop i helgen

Magnus Carlsson och Linda Bengtzing är tillbaka på ”Mello”-scenen i helgen i Linköping.
Foto: Peter Knutson. / Peter Knutson.
Linda Bengtzing.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
I helgen uppmärksammades det när låtskrivaren Thomas G:son fördes bort från Melodifestivalens eftersnack i direktsändning. Under måndagen framgick det att det var ett planerat skämt.
Foto: SVT

Schlagerproffsen Linda Bengtzing och Magnus Carlsson återförenas på scen på lördag när Melodifestivalens andra deltävling går av stapeln.

Samtidigt berättar Bengtzing nu detaljer om skämtet med Thomas G:son i helgens sändning.

– Det är ett nummer av Guds nåde.

Linda Bengtzing, 48, skräder inte med orden när hon beskriver mellanakten hon planerar tillsammans med förre ”Barbados”- och ”Alcazar”-sångaren Magnus Carlsson, 48.

– Det är bara att hålla i något fast förankrat i marken, för det kommer bara smälla till, fortsätter hon.

Det rör sig om ett ”battle” mellan de två. Ett ”Melodifestivalen-battle” som kommer inkludera deras bidrag från tävlingen. De två 48-åringarna från Västsverige har lika många deltaganden i ryggen.

– Det är jättekul att få stoppa in näsan i Mellobubblan igen och att dessutom då bli inbjuden som gäst. Det faktum att man slipper tävla är fantastiskt skönt, säger Carlsson som hoppas att mellanakten kan leda till allsång i arenan i Linköping.

Bengtzing om G:sons bortförande: ”Magiskt”

I helgen uppmärksammades det när låtskrivaren Thomas G:son fördes bort från Melodifestivalens eftersnack i direktsändning. Kort därefter framgick det att det var ett planerat skämt.

– Helt jävla magiskt, jag har sett det efteråt. Jag spelar så sjukt bra, fy fan vad proffsigt. Nej men alltså, vi hade munkavle: det kommer hända något med G:son, men vi visste inte vad det var. Det var fantastiskt roligt, säger Linda Bengtzing.

Hur upplevde du reaktionerna?

– Men herre Gud vilka reaktioner. Folk kom fram till mig efteråt och sa: ”Hur kan man? Okej att han inte var ackrediterad, men han måste ju få respekt”.

Magnus Carlsson:

– Jag tappade hakan ända ner till golvet, helt galet! Som tv-tittare var det fruktansvärt roligt. För mig som har jobbat med G:son jättemycket, karln skrev till och med ”Möte i gamla stan” till mig. Jag satt där och såg min låtskrivare bli utkastad i direktsändning, det var fruktansvärt roligt.

– Jag ska hålla mig i skinnet så att jag inte blir utkastad, det kan jag lova.

Tones oväntade frikort: ”Mycket fire”