Det blev Frans som kammade hem segern i Melodifestivalen 2016 i lördags. Foto: Michael CampanellaDet blev Frans som kammade hem segern i Melodifestivalen 2016 i lördags. Foto: Michael Campanella
Det blev Frans som kammade hem segern i Melodifestivalen 2016 i lördags.  Foto: Michael Campanella
Nu ger den tidigare vinnaren Sanna Nielsen en viktig hälsning till honom. Foto: Sven LindwallNu ger den tidigare vinnaren Sanna Nielsen en viktig hälsning till honom. Foto: Sven Lindwall
Nu ger den tidigare vinnaren Sanna Nielsen en viktig hälsning till honom. Foto: Sven Lindwall

Sanna Nielsens viktiga varning till Frans

Publicerad

I lördags vann Frans Melodifestivalen 2016.

Nu ger den tidigare vinnaren Sanna Nielsen en viktig hälsning till honom – och en varning om det tuffa schemat.

"Med en vinst får man många fina kommentarer och de flesta är jätteglada för din skull, men det finns även de som kommer vilja trycka ner dig, skriva elaka saker och håna så fort de får chansen", skriver hon på sin blogg.

Det blev Frans som kammade hem segern i Melodifestivalen 2016 i lördags. Men med en vinst kommer också mycket ansvar och förpliktelser inför Eurovision Song Contest i maj – någonting som den tidigare vinnaren Sanna Nielsen vet allt om. I ett inlägg på sin blogg passar hon nu på att skicka en hälsning med tips, råd och varningar till Frans.

"Den närmsta tiden så kommer Frans schema vara mer än fullspäckat. Jag kommer ihåg hur de första dagarna var för min del och vi började ju redan på måndagen efter vinsten med att träffas på SVT och planera inför Eurovision Song Contest och dessutom vill alla slita i en", skriver hon i inlägget och fortsätter:

"Men efter min vinst 2014 så längtade jag faktiskt efter att få komma till hotellrummet efter festen. Mina fötter värkte sååå när jag ställde mina glammiga dojjor på bordet. Vet inte om Frans har högklackat på sig men han tyckte nog det var ganska skönt att krypa ner i sängen i natt."

 

LÄS MER: Efter vinsten - nu utreds Frans låt

Sanna Nielsen: "Trött, arg och ledsen"

Sanna Nielsen berättar också att hon fick både ris och ros efter vinsten i tävlingen, någonting som hon hoppas att Frans är beredd på och kan hantera.

"Med en vinst får man många fina kommentarer och de flesta är jätteglada för din skull, men det finns även de som kommer vilja trycka ner dig, skriva elaka saker och håna så fort de får chansen. Att tycka olika är helt ok. Men jag blir så fruktansvärt trött, arg och ledsen när folk blir så oerhört elaka", skriver hon i inlägget.

 

LÄS MER: Frans vann Melodifestivalen 2016

Frans kommer att prövas av SVT

Dessutom kommer Frans att utsättas för en stenhård prövning av SVT inom den närmaste tiden. Vinnaren måste nämligen lämna ifrån sig sin sångfågel, det vill säga statyetten man vinner.

"Sen är det en sak som kan vara väldigt jobbig. Man måste alltså lämna ifrån sig sångfågeln för att de ska gravera in just ditt namn… Det kan ta på psyket, men man måste vara stark! Men sedan får du den tillbaka… Och då släpper man den aldrig", skriver Sanna Nielsen i sitt inlägg.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag