Samir & Viktor utlyste en tävlingen inför finalen i Melodifestivalen. Foto: OLLE SPORRONGSamir & Viktor utlyste en tävlingen inför finalen i Melodifestivalen. Foto: OLLE SPORRONG
Samir & Viktor utlyste en tävlingen inför finalen i Melodifestivalen.  Foto: OLLE SPORRONG
Men inget vinnarklipp visades i samband med deras framförande. Foto: OLLE SPORRONGMen inget vinnarklipp visades i samband med deras framförande. Foto: OLLE SPORRONG
Men inget vinnarklipp visades i samband med deras framförande.  Foto: OLLE SPORRONG
Samir & Viktor slutade fyra med sin låt "Shuffla". Foto: OLLE SPORRONGSamir & Viktor slutade fyra med sin låt "Shuffla". Foto: OLLE SPORRONG
Samir & Viktor slutade fyra med sin låt "Shuffla".  Foto: OLLE SPORRONG

Samir Badrans svar – efter fansens ilska

Publicerad

Samir & Viktor utlyste en tävling där priset var att synas under Melodifestivalen. 

Men under finalen syntes ingen till överhuvudtaget – vilket fick fansen att rasa. 

Nu ber Samir Badran om ursäkt. 

"Det blev knas med tekniken", skriver han i en Instagram-händelse enligt Aftonbladet.

Det var i början av februari som musikduon Samir Badran och Viktor Frisk – som tog en fjärdeplats i årets Melodifestivalen med låten "Shuffla" – utlyste en tävling på Instagram.  

Artisterna uppmanade sina fans att skicka in ett videoklipp på när de dansade till låten. 

Priset? 

Att klippet skulle synas i samband med deras framträdande i finalen på Friends arena under lördagen. 


LÄS MER: Fansens ilska mot Samir & Viktor efter brutna löftet

Ilskan mot Samir Badran – efter tävlingen

Men när duon väl intog scenen syntes inget vinnarklipp – vilket fick fansen att rasa.

– Jag var jätteexalterad att vi skulle få vara med, men då var det bara något annat. Jag känner att de lurat oss, sade tolvåriga Patricia Westerholm. 

 

Samir & Viktor i finalen i Melodifestivalen. Foto: OLLE SPORRONG

 

Patricia skickade in sitt bidrag tillsammans med tioåriga My Lehto. 

– My var jätteledsen när hon insåg att det inte blev någonting med tävlingen och jag försökte trösta genom att säga att de kommer säkert förklara sig efteråt, sade hennes mamma Frida Lehto. 

Nu ber Samir Badrian om ursäkt till fansen. 


LÄS MER: Sigrid varnade för kupp – valdes bort av SVT

Samir Badrans ursäkt till sina fans

På Instagram publicerade Samir Badran en händelse på Instagram där han skrev att teknikstrul var anledningen till att inget vinnarklipp syntes under låten, skriver Aftonbladet.

Artisten publicerade ett klipp av vinnaren med texten:

"Du är med i våran nästa musikvideo i stället för på LED-skärmen på Melodifestivalen, det blev knas med tekniken."

Samir & Viktor hälsar via presstalesperson Robert Skowronski att vinnaren i stället kommer medverka i deras musikvideo. 

"Samir & Viktor utsåg en vinnare som kommer vara med i deras musikvideo istället. Samir gick ut med vinnaren på sin insta story i söndags", skriver han i ett sms. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag