Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Saades krav för att medverka – relationen bakom scenen

Programledarna Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Marika Carlsson och Eric Saade.Foto: OLLE SPORRONG
Programledarna Eric Saade, Sarah Dawn Finer, Marika Carlsson och Kodjo Akolor.Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tillsammans ska Sarah Dawn Finer, Eric Saade, Marika Carlsson och Kodjo Akolor leda Melodifestivalen, och under repetitionerna har kvartetten blivit som syskon som tjafsar.

Samtidigt avslöjar Eric Saade att han inte tackade ja till programledarrollen förrän han fick veta vilka han skulle jobba med.

– När jag visste vilka det pratade om, alltså den här gruppen, då var det väldigt klubbat och klart, säger Eric Saade.

På lördag drar Melodifestivalen 2019 i gång, med Sarah Dawn Finer, Eric Saade, Marika Carlsson och Kodjo Akolor som programledarkvartett.

Men även om publiken får se dem för första gången tillsammans under fredagens genrep i Scandinavium, så har de fyra programledarna umgåtts sedan i september för att lära känna varandra.

– Vi sågs första gången i september och oktober och bara lärde känna varandra. Var hemma hos varandra, åt middag hos varandra. Vi har umgåtts för att vi ska vilja göra det här ihop, säger Sarah Dawn Finer.

 

 

Retas med varandra bakom kamerorna

Den senaste månaden har de repat hårt i Stockholm – men inför första publikrepen är de mer taggade än någonsin.

– Trött får man vara efter några rep, men nu börjar man fyllas av energi igen, säger Eric Saade, och får medhåll av Marika Carlsson.

På fredagens presskonferens presenterades kvartetten som en syskonskara, något som märks av även i intervjuerna. Programledarna gnabbas med varandra, och berättar om hur de retas med varandra bakom kamerorna.

– Jag är tanten. Jag har inte koll. Jag har lärt mig WhatsApp precis, det är på den nivån. Och det är klart att de retar mig för det. Jag tycker att Erik är lillebror, säger Marika Carlsson.

 

 

”Han har varit så frustrerad på mig”

Karlsson avslöjar också hur Saade har haft svårt för hennes utmaningar under dansrepetitionerna.

– Han har varit så frustrerad på mig, detta musikaliska geni, skrattar Marika Carlsson och härmar kollegan.

Men att Eric Saade skulle tacka ja till programledarjobbet var inte självklart. Artisten tackade inte ja förrän han visste vilka han skulle jobba med. När han fick höra hur konstellationen skulle se ut tackade han dock ja direkt.

– Jag skrek inte riktigt bara ja. Men när jag visste vilka det pratade om, alltså den här gruppen, då var det väldigt klubbat och klart. Då är det rätt år att tacka ja, tycker jag. Det var bra tajming och rätt människor, säger Eric Saade.