Så hyllas Gina och Sarah för sin låt

Foto: Sven Lindwall
Foto: Sven Lindwall

Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer hyllas stort efter känslosamma mellanakten i Melodifestivalen.

På sociala medier svämmar berömmet över efter mellanakten, där SVT ändrat i nationalsången – och programledarduon sjunger svenska folkvisor översatta till arabiska och hebreiska.

"Jag älskar Sverige!! Och jag älskar den kulturella mångfald som gör Sverige till Sverige", skriver Malena Ernman på Instagram, efter att ha sett mellanakten.

Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer hyllas stort på nätet, efter mellanakten i Melodifestivalen.

I mellanakten sjöngs den svenska nationalsången. Men en rad hade förändrats. I stället för att sjunga "Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden", sjunger barnkören "jag vill leva jag vill dö på jorden".

Malena Ernman hyllar Gina och Sarah

Den övergick sedan till svenska folkvisor som översatts till hebreiska och arabiska, som framfördes av Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer.


LÄS MER: SVT ändrar nationalsången


Duon gästades också av Jon Henrik Fjällgren.

Programledarduon sade från scenen:

– För oss är det viktigt att alla ska känna sig välkomna. Att det här programmet är och förblir hela Sveriges fest, sa de under genrepet.

Efter det känslosamma uppträdandet svämmar nu sociala medier över med hyllningar till programledarduon.

Malena Ernman såg mellanakten under lördagens genrep.

"Jag älskar Sverige!! Och jag älskar den kulturella mångfald som gör Sverige till Sverige", skriver Malena Ernman på Instagram.

Henrik Schyffert skriver på Facebook:

"Till alla som får tuppjuck av att Sarah och Gina sjunger lite folkvisor på "kurrekurredutt-språk" på Mello ikväll. Lugna er the fuck down!".


LÄS MER: Hetaste snackisarna från Melodifestivalen


Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer hyllas av tittarna

Flera tittare stämmer upp i hyllningskören.

"Vi såg genrepet på Mello i Gävle igår och det var så vackert med alla sångerna på olika språk att jag fällde några tårar", skriver en användare på Instagram.

"....ja jag vill leva jag vill dö på jorden", skriver en annan.

"Viva Sweden our Homeland", skriver en tredje.

Efter fredagens genrep berättade Gina Dirawi om det känslosamma uppträdandet.

– Det är ett statement att vi alla kommer från olika saker. Vi bär med oss olika rötter, ursprung och erfarenheter. När man tar samman alla komponenterna blir det väldigt vackert. Synen på svenskhet... man borde ändra fokuset på vad som är svenskt eller inte. Vi är alla människor som lever på samma planet. Jag tror inte folk förstår vilket statement det är för oss som känt oss utanför. Det är väldigt mäktigt, sa Gina Dirawi då.

Sarah Dawn Finer berättade att det kom tårar under repetitionerna.

– Det blev tårar på repet. Och vår produktion stod i tårar när vi kom ned i dag. Det är jättegulligt. Musik ska beröra och det här berör. Jag har gråtit på repet. Jag har koncentrerat mig på att sjunga rätt bara, sa Sarah Dawn Finer.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.