Foto: Sven LindwallFoto: Sven Lindwall
 Foto: Sven Lindwall
Foto: Sven LindwallFoto: Sven Lindwall
 Foto: Sven Lindwall

Så här möts artisterna i Andra chansen

Publicerad

Deltävlingarna är över - och nästa lördag hålls Andra chansen i Melodifestivalen.

Nu står det klart vem som möter vem i tävlingen.

Panetoz möter Molly Pettersson Hammar - och Dolly Style möter Samir & Viktor.

Sista deltävlingen i Melodifestivalen hölls i Gävle på lördagskvällen. Panetoz och Dolly Style tog sig vidare till Andra chansen.

Och de artister som har gått vidare till Andra chansen möts nästa lördag.

Hela listan till Andra chansen

Redan nu står det dessutom klart vilka artister som möter vilka under tävlingen.

Panetoz, som gick vidare från lördagens deltävling i Gävle, möter Molly Pettersson Hammar.

Dolly Style möter Samir Badran och Viktor Frisk (Samir & Viktor).

Albin Johnsén och Mattias Andréasson (Albin & Mattias) möter Boris.

Isa möter Saraha.

 

LÄS MER: Dirawis vassa skämt med Frans i SVT

 

Hyllades för mellanakten

Under delfinalen i Gävle framförde programledarna Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer en känslosam mellanakt som hyllades stort på nätet.

I mellanakten sjöngs den svenska nationalsången. Men en rad hade förändrats. I stället för att sjunga "Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden", sjunger barnkören "jag vill leva jag vill dö på jorden".

Den övergick sedan till svenska folkvisor som översatts till hebreiska och arabiska, som framfördes av Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer.

 

LÄS MER: Dolly Styles krav efter dubbla avhoppen

 

"Alla ska känna sig välkomna"

Duon gästades också av Jon Henrik Fjällgren.

Programledarduon sade från scenen:

– För oss är det viktigt att alla ska känna sig välkomna. Att det här programmet är och förblir hela Sveriges fest, sa de under genrepet.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag