Så gick slutstriden i kväll

Publicerad
Uppdaterad
Alcazar och Emilia gick direkt till slutfinalen i Globen. Caroline af Ugglas och Scotts får tävla i andra chansen. Caroline af Ugglas blev dessutom Internationella juryns favorit och kan därmed kanske gå direkt till finalen i Globen.
Kvällens andra duell stod mellan:

Emilia "You're my world."
Caroline af Ugglas "Snälla, snälla"

Emilia vann och gick direkt till slutfinalen i Globen.

Kvällens första duell stod mellan:

Scotts "Jag tror på oss"
Alcazar "Stay the night"

Alcazar vann och gick direkt till slutfinalen i Globen.

Förutom folkets röster finns i år en jury som väljer ut sin favorit i varje deltävling.
Internationella juryn består av medlemmar från tio länder. De ska bedöma bidragens möjlighet att slå internationellt.
Caroline af Ugglas valdes till internationella juryns favorit.

Marie Serneholt, Shirley Clamp, Nina Söderquist och Jonathan Fagerlund åkte ur. Sist av dessa fyra kom Shirley Clamp.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag