Så bra är veckans låtar i Melodifestivalen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Alcazar – "Blame it on me".
Foto: Sven Lindwall
I.D.A. – "Fight me of you dare".
Foto: Sven Lindwall
Janet Leon – "Hollow".
Foto: Sven Lindwall
Ammotrack – "Raise your hands".
Foto: Sven Lindwall
Josef Johansson – "Hela natten".
Foto: Sven Lindwall
Linda Bengtzing – "Ta mig".
Foto: Yessica Thor
Ellinore Holmer – "En himmelsk sång".
Foto: Sven Lindwall
Anton Ewald – "Natural".
Foto: Sven Lindwall
1 / 9

Anders Nunstedt har lyssnat på de åtta låtarna som tävlar i Melodifestivalen i Örnsköldsvik på lördag. Här är hans betyg:

Alcazar: "Blame it on the disco"

Femte starten sedan "Not a sinner, nor a saint" (2003). "Blame it on the disco" är skriven av upphovsmännen bakom Sannas "Undo" och Zias "Yes we can". Soundet är knappast hypermodernt, men refrängen är tokstark.


I.D.A: "Fight me if you dare"

Hämtad från "Allmänhetens tävling", och ja: det hörs. "Fight me if you dare" är en vek och ganska klumpig mix av schlager och rock. Det lär krävas en scenshow utöver det vanliga för att detta ska orka sticka ut.


Janet Leon: "Hollow"

I fjol åkte hon ut när tv-tittarna föredrog Ravaillacz och State of Drama framför "Heartstrings" proffsighet. "Hollow" är mindre klubbig än sin föregångare. Janet Leon satsar lite oväntat på en semiballad, dock med ett tydligt beat.


Ammotrack: "Raise your hands"

Skönt bonnig hårdrock med Judas Priest-logon tryckt över jeansjackans ryggtavla. Refrängen är inte kvällens starkaste, men gitarrsolot är giftigt och låtens avslutande Alice Cooper-körer kan absolut ta dem vidare.


Josef Johansson: "Hela natten"

Gammel-schlager i ung tappning. 20-åringen från Vårby Gård gör en rockballad på svenska, och kryddar den med lite atmosfäriska syntar och ett r'n'b-beat. Aningen svårgreppad, mycket beror på framträdandet.


Linda Bengtzing: "Ta mig"

Bengtzing var Aqua-Lene i avsomnade "Sikta mot stjärnorna". "Ta mig" - som har gamle hårdrockaren Nicke Borg bland upphovsmännen - påminner mer om Aquas plastiga discodunkande än Lindas patenterade turboschlagers.


Ellinore Holmer: "En himmelsk sång"

Glada Hudik-skådis som tolkade Kents "Sverige" i en mellanakt 2010. Nu gör Ellinore mellodebut med en låt som är ett möte mellan smörig musikalsång och vemodig Cecilia Vennersten-schlager. Kan vara omodernt i överkant.


Anton Ewald: "Natural"

Efter ett soft intro brakar låten loss med snärtiga trummor och housesyntar som surfar på samma vågor som "Begging". "Natural" är en skickligt konstruerad bagatell med försiktig gospelkör. Dansar in i Ö-vik som favorit.