Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Robins dolda kyss med Sigrid innan sändningen

Robin Bengtsson om flytten med Sigrid Bernson: ”Ouppackade lådor”
Robin Bengtsson landade på en åttonde plats i Melodifestivalen.
Foto: OLLE SPORRONG
Sigrid Bernson.
Foto: OLLE SPORRONG
Sigrid Bernson.
Foto: OLLE SPORRONG

Robin Bengtsson landade på en åttonde plats i Melodifestivalen – men när det kommer till kärlekslivet är han en vinnare.

I publiken hade han stöd från sambon Sigrid Bernson, som han smög ner till i arenan före sändning.

– Vi hann inte säga så mycket, jag fick en snabb puss bara, säger Robin Bengtsson.

Robin Bengtsson och hans ”Take a chance” tog sig direkt till final från Linköping, men när det väl kom till kritan i Friends arena hamnade han till slut på en åttonde plats i Melodifestivalen.

Men artisten är nöjd med sin insats, och hur det gick i tävlingen.

– Jag tycker att allt gick precis som planerat. I kväll var mitt bästa framträdande hittills av alla gånger jag kört den, så jag känner verkligen att jag gjorde mitt allt, jag är sjukt nöjd, säger han upprymt på presskonferensen efter sändning.

– Jag fick sådan respons i arenan, och har fått jättemycket kärlek på Instagram och sociala medier, så det känns hur bra som helst.

Hemliga kyssen med Sigrid innan sändningen

På plats i arenan hade Robin Bengtsson stöd från både familj och vänner, med över 25 personer som hejade på honom. Bland de som var på plats fanns så klart kärleken Sigrid Bernson.

Före sändning passade Robin Bengtsson på att hinna träffa stödet han hade på plats, och tog sig till dem i arenan innan allt började.

– Jag smög ner innan sändning på parkett och hälsade på allihopa, säger han.

Han passade då på att lycka till-pussas med flickvännen.

– Vi hann inte säga så mycket, jag fick en snabb puss bara, säger han.

Sigrid Bernson, som har 175 000 följare på Instagram, har stöttat sin pojkvän på det sociala mediet, och uppmuntrat sina följare att rösta på hans bidrag.

”Kom igen nu älskling! Vi sitter i publiken och ska heja hela kvällen. Gör din grej, du är BÄST!!”, skrev Bernson före sändningen.

Robin Bengtsson hade en del ledig tid från att ha gått vidare i första deltävlingen, till att tävla i finalen fem veckor senare – och passade på att köpa hus tillsammans med kärleken.

– Det var ganska nice, jag var i Linköping, och så fick vi huset, och så var det final. Men det är lite uppackade lådor hemma kan man säga. Men det blir lugnare på måndag, säger Robin Bengtsson.

Robin Bengtsson efter finalen: ”Åtta är det sämsta jag fått någonsin”