Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Robin Stjernberg slog rekord på Spotify

Robin Stjernbergs vinnarlåt "You" spelades 649 000 gånger i söndags. Foto: Daniel Eliasson/Alloverpress

STOCKHOLM. Robin Stjernberg slår rekord på Spotify. Dagen efter schlagervinsten spelade musiktjänstens användare hans "You" 649 000 gånger - ingen låt har någonsin spelats så många gånger under en dag i Sverige.

– Det är ett kvitto på att folk gillar låten och att många tycker att det var rätt låt som vann, säger Robin själv.

När Robin Stjernberg i lördags vann Melodifestivalen skrev han in sig i historieböckerna som den första Andra chansen-deltagare någonsin att vinna tävlingen. Nu fortsätter han att skriva historia.

Enligt unik statistik som TT Spektra tagit del av spelades Robin Stjernbergs "You" 649 000 gånger på Spotify dagen efter segern. Det är nytt svenskt rekord - ingen låt i musiktjänstens bibliotek har någonsin spelats så många gånger under en dag.

– Det är helt sjukt, jag fattar inte själv hur sjukt det är, säger Robin Stjernberg.

Kvitto

Tvåan Yohio fick flest röster av svenska folket medan Robin vann tack vare den internationella juryn - något som diskuterats flitigt under veckan.

Robin Stjernberg tycker dock att Spotifyrekordet visar att rätt låt vann.

– Det är extremt roligt och det är verkligen ett kvitto på att folk gillar låten.

Spotify ser alltid en "Melodifestivaleffekt" dagen efter finalen då vinnarlåten drar iväg i antal spelningar. Det har dock inte varit lika markant som i år.

– Robins låt sätter nu ribban för flest spelningar under en dag på Spotify i Sverige, säger musiktjänstens presschef Sofie Grant.

Spotify vill inte avslöja hur många spelningar exempelvis Yohios "Heartbreak hotel" hade under söndagen men uppger att Robin låg "mycket högre" än övriga finalister.

Jobbar inför Eurovision

För Robin Stjernberg är det nu annars hårt arbete som gäller. Under veckan har han spelat in de sista låtarna till den ep som släpps i slutet av april och han har börjat finslipa sitt nummer inför Eurovision Song Contest.

– Koreografen och dansarna har redan börjat repa. Jag vill förstärka numret så att det blir mer intimt och handlar ännu mer om känsla. Jag tror att det kommer att göra att vi sticker ut i Eurovision eftersom det är mycket plojgrejer där, mycket show, säger Robin Stjernberg.