Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Robin förklarar – Sigrids relation till artistens son efter resan

Robin Bengtsson och Sigrid Bernson blev ett par när de dansade ihop i ”Let's dance”. Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Robin Bengtsson är aktuell med låten ”Take a chance” i Melodifestivalen 2020. Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Robin Bengtsson och Sigrid Bernson blev ett par när de dansade ihop i ”Let's dance”. Foto: OLLE SPORRONG
Sigrid Bernson. Foto: OLLE SPORRONG

Trots en vinst 2017 och en femteplats i Eurovision song contest är Robin Bengtsson nu tillbaka i Melodifestivalen – och menar att han har förändrats helt sedan förra gången.

Efter uppbrottet från Jennie Salte har Robin Bengtsson hittat kärleken i sin ”Let's dance”-partner Sigrid Bernson, som han nu planerar att flytta ihop med.

– Vi trivs jättebra ihop och ser ljust på framtiden, säger Robin Bengtsson.

Att återvända till Melodifestivalen efter att man redan har vunnit hela tävlingen brukar inte vara ett framgångskoncept. Bortsett från ikoniska schlagerdivorna Carola och Charlotte Perrelli är det ingen som har lyckats vinna flera tävlingen flera gånger. Snarare brukar vinnarnas återkomst resultera i fiaskon – medan tidigare vinnaren Anna Bergendahl fick en tiondeplats i finalen förra året, så lyckades Martin Stenmarck och Eurovision-vinnaren Loreen inte ens ta sig vidare från andra chansen.

Men så dyster statistik rör inte Robin Bengtsson ryggen. Efter att ha vunnit med ”I can't go on” 2017, och knipit en femteplats i Eurovision song contest, är 29-åringen nu tillbaka i Melodifestivalen.

– Det känns väldigt härligt. På ett sätt är det ganska kravlöst, i och med att jag redan har vunnit. Sen tycker jag om hela formatet, och har haft fruktansvärt kul båda gångerna jag har varit med, säger Robin Bengtsson.

– Det roligaste är den här bubblan som alla snackar om. Man kommer ner på onsdagen, och så är det go' stämning hela veckan. Det är ungefär som det är på bröllop, att alla är på gott humör – så är Melodifestivalen.

Robin Bengtsson: ”Är en tävlingsmänniska”

Bidraget ”Take a chance” beskriver han som ett steg tillbaka till sina rötter och kallar genren för ”arena-singersongwriter”. Bengtsson menar att han sedan vinsten 2017 har hunnit uppträda så mycket runtom i Sverige och utomlands, att han har förändrats som artist.

– Jag känner mig som en annan artist för två år sedan. Jag har bytt genre lite sen vinnarlåten, nu är jag mer tillbaka där jag började. Det är mer organiskt och gitarrbaserat. Då känns det häftigt att få visa den nya sidan av mig i mello, säger Robin Bengtsson.

Bakom låten står Melodifestivalen-veteranen Jimmy Jansson – som är inblandad i sex av årets 28 bidrag – som Bengtsson har jobbat mycket med tidigare. När artisten fick höra ”Take a chance” var han genast säker på att han ville ha låten.

– Han visste inte att jag var sugen att vara med igen. Jag kände direkt att det blev skitbra.

Trots att Robin Bengtsson ser sin medverkan i Melodifestivalen som ”kravlös”, så är han sugen på att vinna hela tjottaballongen igen.

– Jag älskar att tävla, och är en tävlingsmänniska, så jag skulle ljuga om jag sa att jag inte vill vinna. Men det står absolut inte och faller med resultatet, och jag ska försöka att njuta av hela upplevelsen av att vara med.

Vad har du för chanser?

– Det är jättesvårt att veta, man har inte hört allas låtar heller. Jag försöker fokusera på det jag ska göra.

Robin Bengtsson om relationen med Sigrid Bernson

Robin Bengtsson kommer inte sakna stöd i Saab Arena i Linköping på lördag. Familj, släkt och vänner, 16 stycken sammanlagt, kommer vara på plats.

I publiken kommer också ”Let's dance”-dansaren och Melodifestival-artisten Sigrid Bernson, 31, att sitta. Robin Bengtsson blev hopparad med Sigrid Bernson i förra årets säsong av ”Let's dance”, när Bernson var hans danspartner. Snabbt spreds ryktena om att de två var ett par – möjligtvis på grund av att Sigrid Bernson blev tillsammans med sin danspartner från två år tidigare, Samir Badran – men de förnekade att de skulle vara något mer än vänner.

På julafton valde paret att göra sin kärlek offentlig, när Sigrid Bernson skickade en julhälsning till sina följare i form av en pussbild på sig själv och ”Can't go on”-sångaren.  Bengtsson är inte riktigt säker på när de två blev ett par – men menar att det var efter att ryktena om dem cirkulerade som mest.

– Jag vet inte exakt, vi har inget riktigt datum, men det var inte direkt i början när alla spekulationer gick, utan det var något som kom smygandes på något sätt. Så kände vi att vi ville hålla det hemligt så långt det gick, så vi kunde få lite tid själva. 

Hur var det att hålla det hemligt?

– Det var mestadels skönt, faktiskt. Men eftersom vi båda blir igenkända så blir man lite låst i det på något sätt, men det har inte gjort så jättemycket, tycker jag. Men det har varit skönt att det varit så, eftersom det var så himla mycket snack om det, och så blev det också så, då kände vi att vi får känna lite på det här själva först. Det har varit väldigt skönt.

Robin och Sigrids nästa steg i relationen – flyttar ihop

När Robin Bengtsson och Sigrid Bernson träffades i ”Let's dance” hade de båda nyligen kommit ur varsitt förhållande – Bernson med Samir Badran, och Robin Bengtsson med fästmön Jennie Salte. 

Sedan de gick ut med sitt förhållande har paret hunnit resa över halva världen – både till fjällen och till Thailand –tillsammans med Robin Bengtssons son William, som han har från ett tidigare förhållande.

På bilderna från Thailand ser man att Sigrid verkar ha en fin relation med din son från ett tidigare förhållande, är det viktigt?

– Ja, det är så klart jättehärligt. Det fungerar hur bra som helst, och de tycker om varandra båda två. Det är hur härligt som helst.

Nu planerar Robin Bengtsson och Sigrid Bernson att ta relationen till nästa nivå, och bo tillsammans.

– Vi trivs jättebra ihop och ser ljust på framtiden. Vi kommer att flytta ihop.

Robin Bengtsson om semestern med Sigrid:

LÄS MER: TV4-profilerna försvann från rutan – så här lever de i dag (PREMIUM)