Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rädslan i Arvingarna – efter missade framträdandet

Arvingarna var en man kort när de tävlade i Melodifestivalen förra helgen, men den här veckan är Tommy Carlsson tillbaka i bandet.Foto: OLLE SPORRONG
Tommy Carlsson får hjälp på scenen. Foto: OLLE SPORRONG
Arvingarna.Foto: OLLE SPORRONG
Arvingarna.Foto: OLLE SPORRONG

Arvingarna var en man kort när de tävlade i Melodifestivalen förra helgen, men den här veckan är Tommy Carlsson tillbaka i bandet.

Nu berättar han om rädslan för att stjälpa uppträdandet i sin comeback – och förstöra för sina kamrater.

– Vi är inkörda på hela grejen och så ska han komma in. Det är klart att han har en press på sig, säger bandkollegan Kim Carlsson.

Arvingarna tvingades uppträda utan trummisen Tommy Carlsson i Melodifestivalens fjärde deltävling – han var på en 50-årsresa med familjen i USA som inte gick att boka om.

När hans bandkamrater tävlade i Lidköping satt han i Florida och tittade på tv.

– Självklart kändes hela grejen märklig, när jag sitter i USA och vet att de sliter rövarna av sig med koreografi och grejer, säger Tommy Carlsson.

Resten av Arvingarna oroade sig för att tittarna inte skulle acceptera att den välkända kvartetten plötsligt bara vara en trio.

– Det man var rädd för var att folk där hemma skulle uppfatta det negativt: ”Va, är de bara tre, de här var ju inte bra”, säger sångaren och basisten Casper Janebrink.

”Gött att ha folket på sin sida”

Men det blev succé. Arvingarna stod för en liten skräll i sin schlageråterkomst och gick vidare till Andra chansen med sin ”I do”.

De fick också massivt stöd efter det humorinslag där Marika Carlsson skämtade hårt om bandets stil på 1990-talet.

– Det som var roligt var att det kändes som att många tog oss i försvar och tyckte ”hur känns det när de töntstämplar er”. Det kändes gött att ha folket på sin sida, säger gitarristen Kim Carlsson.

– Det som jag tycker är tråkigt är sättet det gjordes på. Vi hade ju inga mikrofoner, vi fick inte kommentera någonting. Annars hade vi ju skojat tillbaka. Nu var det mer, ”vad ska vi säga nu”, säger klaviaturspelaren Lars ”Lasseman” Larsson.

När de nu ställer sig på Andra chansen-scenen i Nyköping för att duellera mot Rebecka Karlsson om en plats i final är också Tommy Carlsson tillbaka i bandet.

”Nervöst för honom”

Han berättar att han blev rädd när han såg Arvingarna tävla förra helgen.

– Jag tittade förra lördagen och när jag såg de här tre framträda på scenen så tänkte jag bara ”shit, det här blir ingen lek”. Jag var faktiskt väldigt imponerad, säger Tommy Carlsson.

Han har repeterat hela veckan för att inte riskera att stjälpa numret.

– Det är lite nervöst för honom. Vi är inkörda på hela grejen och så ska han komma in. Det är klart att han har en press på sig, säger Kim Carlsson.

Även resten av gruppen har tvingats anpassa sig till att vara fyra på scenen.

– Den här grejen har vi ju gjort alls utan vi har haft fokus på tre, hela vägen, säger Lars ”Lasseman” Larsson.

Men genrepet gick bra – trots att Casper Janebrink blev inlåst på en toalett strax innan det skulle börja och fick ropa högt för att få hjälp.

– Det var nära att vi blev tre igen, säger han och skrattar.

– Annars kändes det jättebra, alltid kul att köra inför publik, säger Kim Carlsson