Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Programledarnas succé – hyllas för framträdandet

Eric Saade, Sarah Dawn Finer, Marica Carlsson och Kodjo Akolor hyllas nu efter Melodifestivalens första deltävling. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Programledarkvartetten kanske framför allt hyllas för deras version av förra årets israeliska Eurovision-vinnarbidrag. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Programledarkvartetten Kodjo Akolor, Marika Carlsson, Sarah Dawn Finer och Eric Saade gjorde succé i Scandinavium.

Inför en jublande publik uppträdde Sarah Dawn Finer som den israeliska Eurovision-vinnaren Netta – och hyllades.

– Vi hade väldigt kul, och vi fick ett så fantastisk gensvar från publiken. Det var så roligt att det var så mycket som landade bra, säger Sarah Dawn Finer.

Efter månader av repetitioner och planering var det äntligen dags för Melodifestivalens programledare att möta publiken i direktsändning.

Från att ha satsat på bara en programledare förra året, är det i stället fyra personer som leder folkfesten i år – artisterna Sarah Dawn Finer och Eric Saade, och komikerna Marika Carlsson och Kodjo Akolor.

Programledarna gjorde succé med sina olika musikaliska nummer – och Sarah Dawn Finer imponerade med sin imitation av förra årets Eurovision-vinnare, israeliska Netta.

– Vi hade väldigt kul, och vi fick ett så fantastisk gensvar från publiken. Det var så roligt att det var så mycket som landade bra, säger Sarah Dawn Finer.

 

 

Programledarna på nattens efterfest på Elita Park Avenue Hotel i Göteborg. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Marika Carlsson: ”Väldigt mycket kärlek av publiken”

Marika Carlsson fortsätter hylla publiken, och menar att det är deras energi som får dem att orka.

– Man får väldigt mycket kärlek av publiken. Den kärleken från publiken och mellan oss gör att vi fortfarande står här med lite energi och glow i ögonen, och inte går av och är förstörda. Den energin som fanns här inne kommer jag leva på till nästa gång, säger Marika Carlsson.

I Expressen sändning håller Marika Carlsson upp en fin teckning som programledarkvartetten har fått från ett barn i publiken.

– Det står "Kodjo, Sarah, Marika och Eric. Stockholm Friends arena", läser Eric Saade.

Sarah Dawn Finer förklarar att hon försökt förbereda Kodjo Akolor och Marika Carlsson på de nya fans som kommer med att vara med i Melodifestivalen – något hon och Eric Saade har erfarenhet av sedan tidigare.

– Jag har försökt förklara för Marika och Kodjo att det som händer när man är med i Melodifestivalen är att man får mycket nya fans, som inte har sett en så mycket tidigare.