Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Progamledarnas missar inför livesändningen

Så övertalades Timbuktu att medverka i Mellon – Ska framföra ny låt framför miljonpublik
Programledarna Jason Diakité och Christer Björkman tappade tråden och manus.
Foto: OLLE SPORRONG
Jason Diakité är inte det enda nytillskottet på programledarsidan.
Foto: OLLE SPORRONG

SVT:s stora genrep av Melodifestivalen satte i gång på utsatt tid på fredagskvällen.

Men det var mycket som inte stämde, och på en pressträff på fredagskvällen konstaterade Melodifestivalens projektledare Anette Brattström att det nog blir en sen natt.

– Vi jobbar tills vi är klara, säger hon.

När Melodifestivalen genrep hölls på fredagskvällen så var det mycket som inte stämde, bland annat mellan programledarna Jason Diakité och Christer Björkman som flera gånger under kvällen tappade tråden och manus.

– Nu vet jag inte riktigt vad jag ska säga här, sa Christer Björkman bland annat tidigt in i den viktiga repetitionen.

När SVT höll en pressträff på fredagskvällen adresserades missarna till Melodifestivalens projektledare Anette Brattström, som konstaterade att det finns saker kvar att jobba på.

– Det kändes som ett första rep, vi har en del att jobba på, en hel del övergångar som behöver slipas och finjusteras tills i morgon, säger Brattström.

– Det var mycket som var förbandat den här veckan, som vi inte riktigt har hunnit se själva, och sätta ihop ordentligt i programmet, säger hon.

Jason Diakité och Christer Björkman tappade tråden

Hur lång fredagskvällen blir för att programmet ska sitta till lördagskvällens livesändning kunde man inte svara på.

– Det kan vara några timmar, förhoppningsvis inte, men vi jobbar tills vi är klara, säger hon och får medhåll av tävlingsproducent Karin Gunnarsson.

– Vi har fortfarande saker att jobba på, som vi kommer sätta oss med nu, men ett väldigt bra genrep, säger Gunnarsson och fortsätter:

– Vi jobbar vidare i natt.

Jason Diakité är inte det enda nytillskottet på programledarsidan i den tredje deltävlingen. Komikerduon ”Leif och Billy” medverkar också de.

– Det är inte Jasons eget önskemål att bjuda in dem. Vi har sagt att det här programmet ska vara ett program som sticker ut och som inte är det vi vanligtvis förväntar oss i Melodifestivalen, säger Anette Brattström.

Mello-Klara om numret: ”Lite sexigt”

Inspireras av Beyoncé och Lady Gaga