Peter Stormare kommer inte till finalen i Melodifestivalen. Foto: Thomas Engstrom
Peter Stormare kommer inte till finalen i Melodifestivalen.  Foto: Thomas Engstrom

Peter Stormare slår tillbaka mot kritiken

Publicerad
Uppdaterad
Peter Stormares mellanakt i Melodifestivalen har sågats rejält av tittarna och kortats ned av SVT.
Nu slår Hollywood-stjärnan tillbaka.
- Jag gick bara in och gjorde vad som stod i manus. Och det var ju ganska platt, säger han till Expressen.
Förra året gjorde Dolph Lund-gren succé som mellanakt i Melodifestivalen. I år skulle det vara Peter Stormares tur att få publiken att jubla. Jublet ute-blev dock, och förbyttes till hård kritik, både från tittare och medverkande. Inför gångna helgens delfinal valde SVT till och med att korta ner Stormares inslag.

"Har inte sett något"

Nu avslöjar han för Expressen att han aldrig fått se det färdiga resultatet av sketcherna.
- Jag har inte sett någonting. Det var färdiga sketcher och färdiga artister, allting var ju klappat och klart. Vi gjorde det på fyra dagar, sen flög jag tillbaka.
Manus var dock inget som imponerade, menar han.
- De här sketcherna är ju ingen hjärnkirurgi. Jag läste dem före och det är lite platt. Men man förklarade att det gick ut på att de här artisterna skulle göras om och att det sen blir andra överraskningar i slutändan. Så då får jag ju lita på det.
- Jag har gjort det här för de vanliga människorna, inte några snobbar. Jag tror att de flesta av det svenska folket tycker om att dricka lite vin, käka lite kycklingsallad och titta på det med familjen.
SVT:s projektledare Thomas Hall vill inte bemöta kritiken , men menar att Stormare ska vara nöjd med sin insats.
- Melodifestivalen har fått en pangstart och jag tycker att Peter Stormare har gjort ett fantastiskt jobb, säger han.

Tackar nej

SVT har in i det längsta hoppats på att Stormare skulle komma till finalen - men det blir nej.
- Det känns inte som om det är värt det. Jag har mitt andra jobb att tänka på och måste i så fall flyga härifrån på fredagen och sedan tillbaka igen för att vara här på söndag kväll. Det blir ett kamikazeuppdrag, säger han.
Däremot kommer hans adepter, hårdrocksbandet Dynazty för att framföra förra årets vinnarlåt - "This is my life".
- De har fått äran att framföra vinnarlåten från förra året, säger Peter , som har signat bandet till sitt bolag Stormvox Records.

RÄTTELSE: I en tidigare version av artikeln stod det att Peter Stormare bojkottade finalen. Det stämmer inte utan Stormare kommer inte att medverka eftersom han inte har tid.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag