Charlotte Perrelli. Foto: Christian Örnberg
Charlotte Perrelli. Foto: Christian Örnberg

Perrelli efter vinsten: Tårarna bara sprutade

Publicerad
Uppdaterad
Charlotte Perrelli vinner årets Melodifestival.
- Tårarna bara sprutade, säger hon.
Charlotte Perrelli åker till Belgrad med låten "Hero".
Det är andra gången hon representerar Sverige i Eurovisionen. Förra gången var 1999 då hon vann med "Take me to your heaven".
Innan omröstningen tumlade stjärnans tankar.
- Ska det här bära eller brister det nu? Är det nu man faller pladask och det blir ett magplask och alla skriver att det blev årets flopp?
- Och alla förväntar sig att man ska springa ut och gråta för att man var favorit? Men jag kände att det kommer inte att hända, för jag har inte tagit ut något i förskott, säger Charlotte Perrelli.
- Men alla de där tankarna snurrade i huvudet.
Charlotte Perrelli vann tack vare juryn. Tittarnas röster gick till Sanna Nielsen.
Nu hyllar Charlotte Perrelli tvåan.
- Sanna var min favorit. Jag kanske hade lagt min röst på henne om jag hade röstat, säger Charlotte Perrelli.
Charlotte Perrellis pappa Berth har aldrig tvekat om vem som skulle vinna.
– Jag trodde på det här på förhand, det gjorde jag.
Varför vinner din tjej?
– Hon har en sådan tävlingsinstinkt, det är a och o, säger pappa Berth.
Oscar Julander
Oscar Julander

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag