Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pernilla Wahlgren förstörde för Benjamin

Pernilla Wahlgren publicerade en snutt av sonen Benjamins bidrag i Melodifestivalen – och bröt därmed mot reglerna. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES ROBERT EKLUND
Benjamin Ingrosso gick direkt till final första delfinalen. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Pernilla Wahlgren har förstört för sonen Benjamin Ingrosso.

Genom att publicera en snutt av Benjamin Ingrossos bidrag i Melodifestivalen bröt sångerskan mot SVT:s regler, rapporterar Aftonbladet.

"Vi förväntar oss att Benjamin tar upp detta med sin mamma omgående och rättar upp situationen", skriver tävlingsproducenten Christer Björkman i ett mejl till tidningen.

Nu svarar artistens management att han är "förtvivlad".

För tre dagar sedan publicerade Pernilla Wahlgren ett klipp ur sonen Benjamin Ingrossos bidrag i Melodifestivalen 2018 – "Dance you off" – som är klart för finalen i Friends arena.

Men hyllningen – klippet har enligt Aftonbladet visats 91 200 gånger – har i stället blivit en huvudvärk för Benjamin Ingrosso.

Detta då det bryter mot SVT:s regler som lyder:

"Tävlingsbidrag som placerat sig på plats 2-1 i deltävling får göras tillgängligt för allmänheten från och med att sändningen av den fjärde deltävlingen avslutats".

 

LÄS MER: Lindgren satt i karantän av SVT – hålls isolerad 

 

Enligt tävlingsproducenten Christer Björkman finns regeln till för att skapa rättvisa förutsättningar mellan finalbidragen.

"Vi förstår att det fina syftet krockar hårt med den tid vi lever i när allt ska finnas tillgängligt jämt och överallt men vi tänker faktiskt försöka fortsätta kämpa för att den här regeln följs av våra tävlande artister, deras skivbolag och upphovspersoner och andra som de ska ha koll på", skriver han i ett mejl till Aftonbladet.

"Vi förväntar oss att Benjamin tar upp detta med sin mamma omgående"

Han fortsätter:

"Frågan kokar ner till om man med detta ska anses behöva ha kontroll på sina föräldrars beteende på sociala medier, helst skulle vi vilja det men förstår att det inte alltid går och kan bara vädja till de tävlande att prata med sina föräldrar om att respektera reglerna för den tävling deras barn valt att ställa upp i. Vi förväntar oss att Benjamin tar upp detta med sin mamma omgående och rättar upp situationen".

Till Aftonbladet säger Ingrosso manager att artisten är "förtvivlad". 

”Vi beklagar situationen och har försäkrat oss om att personen som brutit mot tävlingens regler tagit bort materialet. Det har tyvärr skett ett misstag utan några som helst baktankar. Benjamin är självklart förtvivlad över det inträffade som han inte haft någon som helst del i och önskar inget hellre än att stå på scen i Friends arena 10 mars”, skriver Therese Hädinggård.

 

LÄS MER: Därför vägrar David Lindgren sova med familjen 

 

Enligt Christer Björkman kommer fadäsen dock inte att ligga Benjamin Ingrosso till last.

"Då skulden i det här fallet inte ligger på upphovspersoner, skivbolag eller artist och av respekt för alla de tittare som valt att rösta fram bidraget direkt till final, har vi därför inte för avsikt att lyfta bidraget ur tävlingen", skriver han till Aftonbladet.

Expressen söker Pernilla Wahlgren som nu raderat klippet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!