Pernilla Wahlgren publicerade en snutt av sonen Benjamins bidrag i Melodifestivalen – och bröt därmed mot reglerna. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES ROBERT EKLUNDPernilla Wahlgren publicerade en snutt av sonen Benjamins bidrag i Melodifestivalen – och bröt därmed mot reglerna. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES ROBERT EKLUND
Pernilla Wahlgren publicerade en snutt av sonen Benjamins bidrag i Melodifestivalen – och bröt därmed mot reglerna. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES ROBERT EKLUND
Benjamin Ingrosso gick direkt till final första delfinalen. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURESBenjamin Ingrosso gick direkt till final första delfinalen. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Benjamin Ingrosso gick direkt till final första delfinalen. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURESFoto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
 Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURESFoto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
 Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Pernilla Wahlgren förstörde för Benjamin

Publicerad
Uppdaterad

Pernilla Wahlgren har förstört för sonen Benjamin Ingrosso.

Genom att publicera en snutt av Benjamin Ingrossos bidrag i Melodifestivalen bröt sångerskan mot SVT:s regler, rapporterar Aftonbladet.

"Vi förväntar oss att Benjamin tar upp detta med sin mamma omgående och rättar upp situationen", skriver tävlingsproducenten Christer Björkman i ett mejl till tidningen.

Nu svarar artistens management att han är "förtvivlad".

För tre dagar sedan publicerade Pernilla Wahlgren ett klipp ur sonen Benjamin Ingrossos bidrag i Melodifestivalen 2018 – "Dance you off" – som är klart för finalen i Friends arena.

Men hyllningen – klippet har enligt Aftonbladet visats 91 200 gånger – har i stället blivit en huvudvärk för Benjamin Ingrosso.

Detta då det bryter mot SVT:s regler som lyder:

"Tävlingsbidrag som placerat sig på plats 2-1 i deltävling får göras tillgängligt för allmänheten från och med att sändningen av den fjärde deltävlingen avslutats".

 

LÄS MER: Lindgren satt i karantän av SVT – hålls isolerad 

 

Enligt tävlingsproducenten Christer Björkman finns regeln till för att skapa rättvisa förutsättningar mellan finalbidragen.

"Vi förstår att det fina syftet krockar hårt med den tid vi lever i när allt ska finnas tillgängligt jämt och överallt men vi tänker faktiskt försöka fortsätta kämpa för att den här regeln följs av våra tävlande artister, deras skivbolag och upphovspersoner och andra som de ska ha koll på", skriver han i ett mejl till Aftonbladet.

"Vi förväntar oss att Benjamin tar upp detta med sin mamma omgående"

Han fortsätter:

"Frågan kokar ner till om man med detta ska anses behöva ha kontroll på sina föräldrars beteende på sociala medier, helst skulle vi vilja det men förstår att det inte alltid går och kan bara vädja till de tävlande att prata med sina föräldrar om att respektera reglerna för den tävling deras barn valt att ställa upp i. Vi förväntar oss att Benjamin tar upp detta med sin mamma omgående och rättar upp situationen".

Till Aftonbladet säger Ingrosso manager att artisten är "förtvivlad". 

”Vi beklagar situationen och har försäkrat oss om att personen som brutit mot tävlingens regler tagit bort materialet. Det har tyvärr skett ett misstag utan några som helst baktankar. Benjamin är självklart förtvivlad över det inträffade som han inte haft någon som helst del i och önskar inget hellre än att stå på scen i Friends arena 10 mars”, skriver Therese Hädinggård.

 

LÄS MER: Därför vägrar David Lindgren sova med familjen 

 

Enligt Christer Björkman kommer fadäsen dock inte att ligga Benjamin Ingrosso till last.

"Då skulden i det här fallet inte ligger på upphovspersoner, skivbolag eller artist och av respekt för alla de tittare som valt att rösta fram bidraget direkt till final, har vi därför inte för avsikt att lyfta bidraget ur tävlingen", skriver han till Aftonbladet.

Expressen söker Pernilla Wahlgren som nu raderat klippet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag