Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Paul Rey sjuk – kan missa Andra chansen

Paul Rey har drabbats av akut magsjuka och riskerar nu att missa Andra chansen i Melodifestivalen på lördag.
Paul Rey är sjuk och riskerar att missa Melodifestivalen på lördag.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN
Han ska där möta Frida Green i en duell.
Foto: OLLE SPORRONG
Paul Rey under sin deltävling.
Foto: OLLE SPORRONG

Paul Rey har drabbats av akut magsjuka och riskerar nu att missa Andra chansen i Melodifestivalen på lördag.

– Det är bara att ta en timme och en dag i taget, säger hans presskontakt Camilla Bjering von Zweigbergk.

Enligt uppgifter till Expressen har minst en ytterligare person som är inblandad i Melodifestivalen drabbats av magsjuka.

Artisten Paul Rey, 28, ska göra upp med Frida Green, 28 om en plats i finalen på lördag. Men nu är hans medverkan hotad.

Rey ska ha drabbats av akut magsjuka under tisdagen, vilket gör att repetitioner nu har ställts in, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om.

– Det är bara att ta en timme och en dag i taget. Vi kan inte riktigt svara på hur resten av dagarna kommer att se ut. Han skulle varit där i dag redan. Det är rep i morgon och morgondagen är naturligtvis helt borta, säger Camilla Bjering von Zweigbergk på Paul Reys skivbolag Warner music.

I nuläget kan hon inte svara på om det blir någon livesändning för Paul Rey på lördag.

– Eftersom det inte är en deltävling är det inte ett jättestort problem. Om han inte kan närvara på lördag använder vi det gamla från deltävling ett, säger Camilla Bjering von Zweigbergk.

SVT kan tvingas ta till reservplan

Under onsdagen postade Paul Rey själv också en lägesuppdatering med en bild på sig själv hemma i sängen.

”jahapp, då var man sängliggandes med magsjuka”, skriver han.

Han fortsätter:

”feberfri och på bättringsvägen nu, hoppas att jag blir frisk nog för att tävla på lördag. tills dess så myser jag och paddan här hemma”.

Han försöker just nu vila upp sig i sitt hem i Malmö. Enligt Camilla Bjering von Zweigbergk är det troligen just magsjuka och inte covid-19.

Har han gjort något covidtest?

– Jag tror inte han gjort det än eftersom han varit så pass dålig. Men vad vi tror så är det en ren magsjuka, säger hon.

Karin Gunnarsson, tävlingsproducent för Melodifestivalen säger att man ännu inte gett upp hoppet om att Paul Rey ska kunna medverka i Andra chansen.

– Vi hoppas så klart att Paul hinner tillfriskna och håller en kontinuerlig kontakt med honom,

Men reglerna är tydliga:

Uppgifter om flera magsjuka

– Paul Rey har blivit magsjuk och en sjuk person får självklart under inga omständigheter vistats på Annexet. När det gäller magsjuka så har vi en karenstid på 48 timmar från det att man är symtomfri, säger Karin Gunnarsson.

Samtidigt finns uppgifter om att minst en ytterligare person, som inte arbetar i produktionen, men som är inblandad i tävlingen, har drabbats av magsjuka. 

– Inga fler har insjuknat och Paul har inte vistats på Annexet sedan deltävling 1, säger Karin Gunnarsson.

Hon bekräftar samtidigt uppgifterna om reservplanen:

– Om Paul inte har möjlighet att närvara under Andra chansen så kommer det material vi bandat från hans uppträdande under deltävlingen att spelas upp.

Är ni nöjda med den lösningen?

– Vi är nöjda med reservplanen och det är det absolut bästa vi kan göra detta speciella år. Allt är ju filmat från samma arena och jag tycker att det här är den absolut bästa lösningen om någon blir sjuk. 

Förra fredagen meddelade SVT att en medarbetare i Melodifestivalen-produktionen hade smittats av corona. Personen hade inte blivit smittad på plats i Annexet utan privat.

– Tack och lov så är det en person dom har varit väldigt noga med sin bubbla, sin distans och hygien och munskydd. Så det finns ingen smittspridning spårad till den här personen, så allting är säkrat, sa Melodifestivalens projektledare Anette Brattström under fredagens presskonferens.

Tidigare under tävlingen insjuknade också Lillasysters basist Andreas Bladini i covid-19 och tvingades därför ta in en ersättare under deras framträdande i ”Nyhetsmorgon”.

Efter att ha isolerat sig och tillfrisknat kan Bladini nu vara med när bandet ska försöka gå till final genom Andra chansen.

– Nu känner jag mig fullt frisk så det kan inte vara någon fara, säger han till Expressen.

Han säger också att han kom relativt lindrigt undan.

– Jag hade ganska lätta symtom om man jämför med många andra som åker in till sjukhus och så där. Men det är inte en sjukdom man skojar bort heller, den är ju jobbig. Massa konstiga symtom. Jag önskar inte att någon får det.


https://www.instagram.com/p/CL9RrqJha7R/?igshid=ecv1a2pf5g6p
Corona och magsjuka hos artisterna: "Jobbigt"