Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Paul Rey frisk – kommer tävla i Andra chansen

Coronasmitta och magsjuka hos Mello-artisterna: ”Jobbigt”
Paul rey har legat hemma med magsjuka – men ska nu vara frisk nog att kunna tävla på lördag.
Foto: OLLE SPORRONG
Han möter Frida Green i en duell om vem som tar en finalplats.
Foto: OLLE SPORRONG

Paul Rey drabbades i veckan av magsjuka och hans framförande i Andra chansen har varit hotat.

Från Melodifestivalens håll uppger man nu att artisten har frisknat till och kommer kunna vara med på plats i Annexet på lördag.

– Han kommer kunna genomföra lördagens genrep och tävling, vi är superglada över detta, säger tävlingsproducent Karin Gunnarsson.

Det var i veckan som artisten Paul Rey, 28, insjuknade med feber, frossa och magsjuka i sitt hem i Malmö.

Det hela kom bara dagar innan han på lördag ska göra upp med Frida Green i en duell om en finalplats i Melodifestivalen.

Så sent som i onsdags såg hans medverkan högst osäker ut och själv postade han ett inlägg på Instagram där berättade om magsjukan och febern.

Även konkurrenten Frida Green beklagade sig över nyheten.

– Det är skittråkigt att inte hinna träffa sin duellant och jag hoppas han kan komma på lördag. Men hans hälsa är såklart det viktigaste, sa hon i onsdags.

Är feberfri

Men nu meddelar Karin Gunnarsson, tävlingsproducent för Melodifestivalen att Paul Rey väntas kunna medverka på lördag.

– Paul Rey har varit feberfri i över 30 timmar och i kväll har han varit helt symtomfri i 48 timmar. Han kommer därför att kunna genomföra lördagens genrep och tävling. Vi är superglada över detta.

Artisten befinner sig dock fortfarande i sitt hem i Malmö och missade torsdagens repetitioner. Planen är att han kommer till Stockholm under fredagen.

– Vår ambition är att hinner vara med på repet i morgon, säger Karin Gunnarsson. 

Spelade in material med en stand-in

På onsdagskvällen publicerade den avgående ”Mello-generalen” Christer Björkman en Instagram-bild på sig själv och Paul Rey i form av att papphuvud, vilket fick mystiken kring Reys hälsoläge att tätna.

–Jag kan säga så mycket som att vi spelade in material i går då vi behövde en stand-in för Paul eftersom han inte kunde närvara, säger Karin Gunnarsson som säger att tittarna får veta mer i lördagens program.

Frida Green, som möter Paul Rey i lördagens duell gläds över nyheten.

”Jag är superglad att Paul kommer. Har sett fram emot att träffa min Skåne-duellant så detta blir super!”, skriver hon i ett sms.

Insjuknade i covid-19

Expressen kunde i veckan rapportera att ytterligare en person är inblandad i tävlingen drabbats av magsjuka. Tidigare insjuknade även bandet Lillasysters basist Andreas Bladini och en medarbetare inom produktionen i covid-19, men någon ytterligare smitta ska inte ha förekommit.

– Inga fler har insjuknat i corona eller magsjuka vad vi vet. Paul Rey har inte vistats på varken Annexet eller artisthotellet sedan deltävling 1 och har därför inte kunnat smitta någon som arbetar eller medverkar i Melodifestivalen, säger Karin Gunnarsson.

Andreas Bladini, som blev ersatt när Lillasyster medverkade i deltävlingen är nu frisk och kommer vara med i Andra chansen där bandet möter Alvaro Estrella i en duell om en finalplats.Klara Hammarström om Paul Reys magsjuka: ”Rädd”