Paul Rey frisk – kommer tävla i Andra chansen

Coronasmitta och magsjuka hos Mello-artisterna: ”Jobbigt”
Paul rey har legat hemma med magsjuka – men ska nu vara frisk nog att kunna tävla på lördag.
Foto: OLLE SPORRONG
Han möter Frida Green i en duell om vem som tar en finalplats.
Foto: OLLE SPORRONG

Paul Rey drabbades i veckan av magsjuka och hans framförande i Andra chansen har varit hotat.

Från Melodifestivalens håll uppger man nu att artisten har frisknat till och kommer kunna vara med på plats i Annexet på lördag.

– Han kommer kunna genomföra lördagens genrep och tävling, vi är superglada över detta, säger tävlingsproducent Karin Gunnarsson.

Det var i veckan som artisten Paul Rey, 28, insjuknade med feber, frossa och magsjuka i sitt hem i Malmö.

Det hela kom bara dagar innan han på lördag ska göra upp med Frida Green i en duell om en finalplats i Melodifestivalen.

Så sent som i onsdags såg hans medverkan högst osäker ut och själv postade han ett inlägg på Instagram där berättade om magsjukan och febern.

Även konkurrenten Frida Green beklagade sig över nyheten.

– Det är skittråkigt att inte hinna träffa sin duellant och jag hoppas han kan komma på lördag. Men hans hälsa är såklart det viktigaste, sa hon i onsdags.

Är feberfri

Men nu meddelar Karin Gunnarsson, tävlingsproducent för Melodifestivalen att Paul Rey väntas kunna medverka på lördag.

– Paul Rey har varit feberfri i över 30 timmar och i kväll har han varit helt symtomfri i 48 timmar. Han kommer därför att kunna genomföra lördagens genrep och tävling. Vi är superglada över detta.

Artisten befinner sig dock fortfarande i sitt hem i Malmö och missade torsdagens repetitioner. Planen är att han kommer till Stockholm under fredagen.

– Vår ambition är att hinner vara med på repet i morgon, säger Karin Gunnarsson. 

Spelade in material med en stand-in

På onsdagskvällen publicerade den avgående ”Mello-generalen” Christer Björkman en Instagram-bild på sig själv och Paul Rey i form av att papphuvud, vilket fick mystiken kring Reys hälsoläge att tätna.

–Jag kan säga så mycket som att vi spelade in material i går då vi behövde en stand-in för Paul eftersom han inte kunde närvara, säger Karin Gunnarsson som säger att tittarna får veta mer i lördagens program.

Frida Green, som möter Paul Rey i lördagens duell gläds över nyheten.

”Jag är superglad att Paul kommer. Har sett fram emot att träffa min Skåne-duellant så detta blir super!”, skriver hon i ett sms.

Insjuknade i covid-19

Expressen kunde i veckan rapportera att ytterligare en person är inblandad i tävlingen drabbats av magsjuka. Tidigare insjuknade även bandet Lillasysters basist Andreas Bladini och en medarbetare inom produktionen i covid-19, men någon ytterligare smitta ska inte ha förekommit.

– Inga fler har insjuknat i corona eller magsjuka vad vi vet. Paul Rey har inte vistats på varken Annexet eller artisthotellet sedan deltävling 1 och har därför inte kunnat smitta någon som arbetar eller medverkar i Melodifestivalen, säger Karin Gunnarsson.

Andreas Bladini, som blev ersatt när Lillasyster medverkade i deltävlingen är nu frisk och kommer vara med i Andra chansen där bandet möter Alvaro Estrella i en duell om en finalplats.Klara Hammarström om Paul Reys magsjuka: ”Rädd”