Panetoz Foto: Sven LindwallPanetoz Foto: Sven Lindwall
Panetoz Foto: Sven Lindwall
PanetozPanetoz
Panetoz

Panetoz knep under Mellon: "Ska chocka"

Publicerad

 Panetoz ställer upp i Melodifestivalen för andra gången på lördag.

Nu berättar de om sin nya låt – som inte liknar någonting annat de tidigare gjort.

– Vi ska chocka publiken, säger Nebeyu Baheru, en av frontmännen i bandet.

På lördag är det dags för den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen, då i Gävle.

Panetoz kommer att ställa upp med låten "Håll mig hårt", som de delvis har skrivit själv.

– Den är lite annorlunda. Den är inte alls samma afro-beat som vi brukar ha. Det är mycket fest så klart, men det är ett allvarligt budskap också. Låten handlar om alla vardagshjältar som finns där ute, säger Nebeyu Baheru.

Men konkurrensen på lördag lär vara stenhård. Stora namn som Martin Stenmarck, Linda Bengtzing och Molly Sandén kommer bland annat att ställa upp.

 

LÄS MER: Panetoz känner press efter sommarplågan

 

Och det är den sist nämnda som Panetoz ser som sin absolut största konkurrent.

– Det är utan tvekan Molly Sandén. Men vi känner oss bekväma och vi gillar vår låt. Samtidigt sticker den ut lite så vi hoppas vi kan chocka publiken.

Panetoz syrliga passning till Zia

Och trots att det är nästan en vecka kvar innan de ställer sig på scenen i Gävle på lördagskvällen – så är det en nervös grupp som börjar förbereda sig.

 

LÄS MER: Här är Panetoz video – till Norge

 

– Det börjar pirra lite. Men vi är taggade som fan. Vi har sett alla deltävlingar innan, säger Nebeyu Baheru.

Samtidigt skickar han en syrlig passning till Oscar Sia och Lisa Ajax, förra veckans vinnare.

– Vi gillade Saraha mer. Men det är väl för att vi är partiska, och tyckte om hennes afro-beat, säger han.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag